HSL Helsingin seudun liikenne

Lapset puoleen hintaan myös mobiilissa - HSL:n mobiililippusovelluksella voi nyt ostaa lastenlippuja

Jaa

HSL Mobiililippu uudistuu tänään, kun valikoimiin lisätään lastenlippu. 7–16-vuotiaat lapset voivat ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.

7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.
7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.

Perheiden matkustaminen joukkoliikenteessä helpottuu, kun lapset saavat tänään oman lipun HSL:n mobiililippusovellukseen.

7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse matkalippua HSL:n liikenteessä.

”Lastenlipun lisäksi uudessa versiossa tulee käyttöön offline-toiminto eli lippu toimii myös ilman netti- tai wlan-yhteyttä. Tämä helpottaa sekä lasten että ulkomaisten turistien matkustamista: nettiyhteyden ei tarvitse olla koko ajan päällä”, sanoo Satu Rönnqvist, HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija.

HSL:n mobiililipun ostamiseen tarvitaan älypuhelin ja HSL Mobiililippu -sovellus, jonka voi ladata maksutta sovelluskaupasta. Mobiililippuja voi ostaa kaikille HSL:n matkustusvyöhykkeille ja ne käyvät kaikissa liikennevälineissä.

Vanhemmat voivat halutessaan asettaa lapsen sovellukseen päiväkohtaiset ostorajat 10–50 euroa.

”Lasten mobiililippua on toivottu meiltä paljon. Lapsilla ja nuorilla matkakortti saattaa unohtua kotiin, mutta kännykkä ei unohdu koskaan. Lippu toimii myös prepaid-liittymissä. Lisäksi lipun voi tilata etukäteen niin, että se tulee voimaan 1–24 tunnin kuluttua”, sanoo HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink.

Lasten mobiililipun voi maksaa Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukorteilla tai puhelinlaskulla.

Lapset matkustavat HSL:n liikenteessä puoleen hintaan. HSL Mobiililipun hinta laskee vuodenvaihteessa. Nyt kaupungin sisäinen lastenlippu maksaa mobiilissa 1,50 euroa. 1.1.2018 alkaen se maksaa 1,10 euroa. Yötaksa poistuu kokonaan 1.1.2018.

Voimassa oleva mobiililippu on kolmivärinen. Lippu näytetään bussissa kuljettajalle ja muissa liikennevälineissä pyydettäessä matkalippujen tarkastajalle.

Lasten mobiililippu tulee aluksi Android-käyttöjärjestelmälle tehtyihin HSL Mobiililippu -sovelluksiin ja sen jälkeen iOS-käyttöjärjestelmälle ja Windows-puhelimille tehtyihin sovelluksiin.

Lue lisää HSL mobiililipusta: www.hsl.fi/mobiililippu

Jäikö jokin asia mietityttämään? Katso myös usein kysytyt kysymykset:

https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/mobiililippu/ukk

 

Yhteyshenkilöt

HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink, puhelin: 040 715 0440
HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist, puhelin: 050 572 9490

Kuvat

7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.
7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Major disruptions to I, P, L and A trains from 18 July -4 August - some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime11.7.2018 13:57Tiedote

The second phase of the Helsinki rail yard improvement project will affect HSL’s commuter train services 18 July-4 August. The works will affect I, P, L and A trains. Some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime. In addition, A and L trains will not stop at Ilmala. There will be changes to departure tracks at Pasila station and passengers are advised to check their platform at the station. Night services, other commuter trains and long-distance trains will run as usual.

Betydande ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen 18.7-4.8. - vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle11.7.2018 13:56Tiedote

Den andra etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 18.7-4.8. Arbetet orsakar ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen. Vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. A- och L-tågen stannar inte alls i Ilmala. Det kan också förekomma ändringar i avgångsspåren i Böle, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen kör som vanligt.

Uusia muutoksia lähijunaliikenteessä 18.7.-4.8. - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan11.7.2018 13:55Tiedote

Helsingin ratapihan toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18.7.-4.8. Työt aiheuttavat poikkeuksia I, P, L ja A-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi A- ja L-junat eivät pysähdy lainkaan Ilmalassa. Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme