Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutettu: Lapset saavat huumeita helposti

Jaa

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila toivoo hallitukselta tehostettuja toimia huumeiden saatavuuden vähentämiseksi.

Suomessa 8. ja 9. luokan oppilaista 38,8 prosenttia arvioi, että omalta paikkakunnalta omanikäisen on melko tai erittäin helppoa hankkia huumeita, esimerkiksi marihuanaa tai kannabista. Lukiolaisista näin arvioi 46,1 prosenttia ja ammattiin opiskelevista nuorista 52,8 prosenttia.

– Huumeita on saatavilla Suomessa helposti. Rikollisorganisaatiot muodostavat todellisen uhan lasten ja nuorten kasvuympäristöön. Viime aikoina tehdyt suuret huumetakavarikot viestivät Suomen olevan kiinnostava kohde rikollisorganisaatioille. Jokaisessa koulussa on käsiteltävä lasten ja nuorten kanssa Kouluterveyskyselyn tuloksia huumeiden helposta saatavuudesta. Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea. Aikuisten on oltava paremmin tietoisia huumeiden saatavuudesta, Kurttila toteaa.

Lapsiasiavaltuutetun puheenjohtama valtion lapsiasianeuvottelukunta arvioi Suomen huumetilanteen kehittymistä kokouksessaan 15.11.2017.

Lisätietoa:

Tuomas Kurttila
lapsiasiavaltuutettu
p. 050 544 3757

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 16001http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme