Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutetun toimisto: Lapsiasiavaltuutetulle korkea tunnustus Puolasta

Jaa

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle (HTM, TM, 40) on myönnetty lapsen oikeuksien puolustajien kunniamitali tunnustuksena lasten koulutuksellisen tasa-arvon edistämisestä ja huomion kiinnittämisestä pienimpien lasten osallisuuteen.

Kunniamitali on perustettu Puolan tasavallan presidentin toimesta vuonna 2013 (the Medal of Honour for Children’s Rights Protection – INFANTIS DIGNITIS DEFENSORI).

–Tunnustus lämmittää ja rohkaisee, annan sille korkean arvon. Tunnustus on myös kiitos toimistoni ja koko henkilökuntani työlle. Se, mitä me täällä Suomessa teemme, kaikuu koko Eurooppaan. Yhteiskunnan ja jokaisen kansalaisen on lujemmin ja vahvemmin nähtävä, että heikentyvät oppimistulokset ja eriarvoistuminen ovat pysäytettävissä, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila totesi kunniamitalin vastaanottaessaan.

Kunniamitalilla kunnioitetaan puolalaisen lastenlääkäri, pedagogi Janusz Korczakin elämäntyötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme