Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutetun toimisto: Suomen ja Venäjän lapsiasiavaltuutetut tapaavat Pietarissa

Jaa

Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja Venäjän lapsiasiavaltuutettu Anna Kuznetsova ovat aloittaneet tänään kaksipäiväisen tapaamisen Pietarissa, 11.-12.9.2018.

Valtuutettujen tapaamiseen osallistuu laaja joukko hallinnon, tutkimuksen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Tapaamiseen osallistuu Venäjältä federaation lapsiasiavaltuutetun Anna Kuznetsovan delegaatiossa Venäjän 29 alueen lapsiasiavaltuutetut. Asiantuntijaseminaarin aiheena on vammaisten ja terveysrajoitteisten lasten oikeuksien suojelu. Suomen ja Venäjän lapsiasiavaltuutetut ovat päättäneet tavata säännönmukaisesti vuosittain edistääkseen yhteistyötä ja keskinäistä kokemustenvaihtoa.

– On välttämätöntä, että naapurit tuntevat toisensa. Vain toisemme tuntemalla voidaan vahvistaa keskinäistä oppimista ja myönteistä kehitystä. Kannustan myös siihen, että koulut oppilaineen ja lapset perheineen löytävät kulttuurikaupunki Pietarin, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila totesi avauspuheessaan Pietarin Smolnassa.

Lisätietoa:
Anssi Pirttijärvi
Ylitarkastaja
Lapsiasiavaltuutetun toimisto
+358 50 3279766

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 666 850http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutettu: ”Köyhien lasten määrä kohoamassa ennätyslukemiin”20.12.2018 06:00Tiedote

Köyhien lasten määrä on Suomessa kasvussa. Lapsiköyhyysaste on kohonnut 13,9 prosenttiin. Köyhien lasten määrä on noussut 150 000 lapseen. Köyhien lasten määrä on saavuttamassa pian lapsiköyhyyden huippuvuoden 2007 luvut. Köyhien lasten osuus on ohittanut koko väestön köyhyysasteen, joka on kasvussa ja on tällä hetkellä 13,7 prosenttia. Nämä luvut perustuvat laskennalliset asuntotulot huomioon ottavaan tulomittariin.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto: ”Ei väärinkäytöksiä”17.12.2018 13:48Tiedote

Lapsiasiavaltuutetun toimisto on saanut perjantaina oikeusministeriöltä valmistuneen tarkastusraportin luonnoksen. Suoritettu tarkastus on koskenut lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan vuoden 2018 taksilaskuja, taksinkäytön syitä sekä työtehtäviä tai tehtäviä, joihin taksin käyttö liittyy sekä perustetta muun kuin julkisen tai edullisemman kulkuneuvon valinnalle. Oikeusministeriö toteaa, että ”Kurttilan antamien tietojen pohjalta tehdyssä selvityksessä ei tullut esiin väärinkäytöksiä”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme