Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutetun toimisto: Suomen ja Venäjän lapsiasiavaltuutetut tapaavat Pietarissa

Jaa

Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja Venäjän lapsiasiavaltuutettu Anna Kuznetsova ovat aloittaneet tänään kaksipäiväisen tapaamisen Pietarissa, 11.-12.9.2018.

Valtuutettujen tapaamiseen osallistuu laaja joukko hallinnon, tutkimuksen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Tapaamiseen osallistuu Venäjältä federaation lapsiasiavaltuutetun Anna Kuznetsovan delegaatiossa Venäjän 29 alueen lapsiasiavaltuutetut. Asiantuntijaseminaarin aiheena on vammaisten ja terveysrajoitteisten lasten oikeuksien suojelu. Suomen ja Venäjän lapsiasiavaltuutetut ovat päättäneet tavata säännönmukaisesti vuosittain edistääkseen yhteistyötä ja keskinäistä kokemustenvaihtoa.

– On välttämätöntä, että naapurit tuntevat toisensa. Vain toisemme tuntemalla voidaan vahvistaa keskinäistä oppimista ja myönteistä kehitystä. Kannustan myös siihen, että koulut oppilaineen ja lapset perheineen löytävät kulttuurikaupunki Pietarin, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila totesi avauspuheessaan Pietarin Smolnassa.

Lisätietoa:
Anssi Pirttijärvi
Ylitarkastaja
Lapsiasiavaltuutetun toimisto
+358 50 3279766

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 16001http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme