Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lapsille ja nuorille tarkoitettu Tulevaisuuslaboratorio avautuu Tulevaisuuspäivänä 1.3.2019 Annantalolla

Jaa

Minkälainen tulevaisuus odottaa tämän päivän lapsia ja nuoria? Minkälaista tulevaisuutta teemme ja toivomme? Mikä on tulevaisuudessa mahdollista tai todennäköistä? Entä jos tulevaisuus onkin jotain ihan muuta kuin oletamme sen olevan?

Tulevaisuuslaboratorio (c) Ilpo Rybatzki
Tulevaisuuslaboratorio (c) Ilpo Rybatzki

Tulevaisuuslaboratorio on taiteellinen ja kokemuksellinen tulevaisuuksien tutkimisen tila, jossa kaikenikäiset tulevaisuudentutkijat pääsevät avartamaan omia käsityksiään tulevaisuudesta sekä venyttämään mahdollisten tulevaisuuksien ääriviivoja.

Tulevaisuuslaboratorion kaikille avoin näyttely kannustaa kävijöitä kyseenalaistamaan omaksumiamme kuvia ja käsityksiä tulevaisuudesta sekä olettamuksiamme siitä, mikä on mahdollista ja todennäköistä nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.

Melkein kaikkia meille tässä hetkessä itsestään selviä, hyviä asioita, kuten esimeriksi tasa-arvoa, demokratiaa ja hyvinvointivaltiota, on pidetty mahdottomina, kunnes niistä on tehty mahdollisia. Parempi, kestävä huominen ei olekaan realismia ellemme ensin kykene kuvittelemaan mahdottomalta tuntuvia unelmia ja utopioita.

Kestävän tulevaisuuden tematiikkaan pureudutaan kevään mittaan vaihtuvissa poikkitaiteellisissa ja -tieteellisissä kokeiluissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joiden tarkoituksena on vahvistaa nuorten ja taiteen asemaa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Kestävän tulevaisuuden tekeminen on myös perusopetuksen opetussuunnitelman ytimessä, minkä takia Tulevaisuuslaboratorio tarjoaa helsinkiläisille kouluille ohjattuja tulevaisuustyöpajoja.

Avajaiset ja Momo-robotin tanssityöpaja

Tulevaisuuslaboratorio avautuu Tulevaisuuspäivänä 1.3.2019 kello 9. Klo 17 yleisö voi osallistua tanssija Iina Taijonlahden, Futuricen ja Momo-robotin toteuttamaan Human Robot Moving Robot -tanssityöpajaan. Työpaja on tarkoitettu eri ikäisille lapsille ja nuorille. Sitä ei kuitenkaan suositella alle kouluikäisille ja alle 15-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen kanssa.

* * * * * * 

Tulevaisuuslaboratoriosta vastaavat yhteistyössä Tulevaisuuskoulu ry ja Annantalo sekä taiteilijat Nestori Syrjälä ja Elina Rantasuo. Kuvataiteilija Nestori Syrjälä työskentelee ekologisiin kriiseihin ja vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin liittyvien teemojen parissa käyttäen eri medioita installaatioista performanssiin ja videoon. Kuvataiteilija Elina Rantasuo työskentelee itsenäisesti sekä eri työryhmissä. Hänen työskentelyssään toistuvia teemoja ovat mm. kohtaaminen, luonnonvoimat, tiedostumaton sekä ympäristön tarinalliset kerrokset.

Tulevaisuuspäivä (www.tulevaisuuspaiva.fi) on kansallinen teemapäivä, jota vietetään samanaikaisesti lukuisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri Suomea. Tulevaisuuspäivän tavoitteena on kasvattaa suomalaisten tulevaisuustietoisuutta ja sitä kautta vahvistaa uskoa tulevaisuuteen sekä kykyymme vaikuttaa sen muotoutumiseen.

Tulevaisuuskoulu on lapsille ja nuorille sekä heidän opettajilleen tarkoitettu tulevaisuudentutkimukseen perustuva taiteellinen ja toiminnallinen tutkimusmatka vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

Yhteyshenkilöt

Otto Tähkäpää
Tulevaisuuskoulu
otto@tulevaisuuskoulu.fi
puh. 044 305 2174
www.tulevaisuuskoulu.fi
Twitter: @OttoThkp, @Tutukoulu
FB: https://www.facebook.com/tulevaisuuskoulu/

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Tulevaisuuslaboratorio (c) Ilpo Rybatzki
Tulevaisuuslaboratorio (c) Ilpo Rybatzki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Annantalo on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa, johon Annantalon lisäksi kuuluvat keskustassa Savoy-teatteri ja kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa, läntisessä Helsingissä Kanneltalo, pohjoisessa Helsingissä Malmitalo sekä idässä Stoa ja Vuotalo.

Annantalo.fi
Annantalo FB
Annantalo Instagram
Annantalo Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Keskustakirjasto Oodin miljoonan kävijän raja menee rikki huomenna tiistaina 26.3. 25.3.2019 12:10:00 EETTiedote

Helsingin keskustakirjasto Oodi avautui 5.12.2018 eli talo on ollut avoinna yleisölle pian neljä kuukautta. Oodi on saavuttanut suuren suosion, sillä jo huomenna tiistaina 26.3.2019 Oodin ovista astuu sisään miljoonas kävijä. Tämä kävijä palkitaan Oodi-kangaskassillisella yllätyksiä – luvassa on ainakin liput Oodissa toimivaan Kino Reginaan sekä kahvit Fazerin kahvilassa.

På tisdagen 26.3 väntas den miljonte besökaren komma till Centrumbiblioteket Ode25.3.2019 12:09:00 EETTiedote

Helsingfors centrumbibliotek Ode har varit öppen för allmänheten i knappa fyra månader sedan öppningsdagen 5.12.2018. Ode har varit mycket populärt eftersom den miljonte besökaren förväntas stiga in genom bibliotekets dörrar under tisdagen den 26.3. Denna besökare belönas med Odes tygkasse full med överraskningar, dessutom sjänker Kino Regina, som fungerar på Ode, biobiljetter och Fazers kafé bjuder på kaffe.

Jari Jokiahon ja Matti Mattssonin 4.4. avautuva Recycling Art -näyttely kulttuurikeskus Caisassa ottaa kantaa ilmastonmuutokseen.21.3.2019 16:00:00 EETTiedote

Caisan galleriassa 4. huhtikuuta avautuva kuvanveistäjä Jari Jokiahon ja koruseppä Matti Mattssonin näyttely Recycling Art ottaa kantaa merien muoviroskakertymiin, jääalueiden sulamisuhkaan sekä globaaliin ilmaston muutokseen. Kierrätystaideteokset, korut ja esineet nostavat esiin ajankohtaiset vakavat teemat kuitenkin humoristisesti ja leikkisästi. Esineet saavat uuden elämän, kun näkökulma muuttuu ja taide tekee tepposet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme