Messukeskus

Lapsimessuilla leikkiä, laulua ja liikuntaa

Jaa

Lapsimessujen ohjelma on täynnä hauskaa tekemistä, kuunneltavaa ja katseltavaa. Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. järjestettävä tapahtuma marssittaa lasten riemuksi estradille muun muassa Kikattavan Kakkiaisen, Hertan maailman sekä useat tutut satuhahmot. Myös vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa ohjelmaa.

Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.

Lapsimessujen Vekarat-lavalla musisoidaan, jumpataan ja seurataan mukaansatempaavia esityksiä koko messuviikonlopun ajan. Menoa tai meininkiä ei puutu ainakaan Kikattavan Kakkiaisen järjestämästä discosta, kun DJ Kakkiainen tanssittaa ja leikittää messuyleisöä MC Citykanin avustuksella. Hauskaa liikkumista on luvassa myös Hertan jumppatuokioissa, joissa jumppaamisen ohessa kuullaan päivitykset Hertan maailman ajankohtaisista tapahtumista. 

Musafanien kannattaa löytää tiensä Vekarat-lavalle Vekara-viisujen aikaan, sillä silloin on mahdollista päästä laulamaan lavalle ihan itse oikean bändin säestyksellä. Jos jostain syystä juuri sillä kertaa ei huvita esiintyä, viisuissa voi myös jammailla mukana lasten suosikkibiisejä sekä kannustaa samalla muita esiintyjiä. Pienten tyyliniekkojen must-juttu on puolestaan muotinäytös, joka esittelee kauden hauskimmat vaate- ja asusteuutuudet sekä tietenkin ajattomat klassikot.     

Neuvola-lava tarjoilee tietoa odottajille ja pienten lasten vanhemmille

Neuvola-lavalla järjestetään tuleville ja nykyisille vanhemmille suunnattuja tietoiskuja. Luvassa on tietoa muun muassa synnytyksestä, imetyksestä, lapsen aivojen kehityksestä, perheen ruokailusta ja kiusaamisen ehkäisemisestä. Lapsiperheen Mindfulness-harjoituksia esittelevän puheenvuoron yhteydessä tehdään käytännön harjoituksia, jotka esittelevät tietoisuustaidoista kiinnostuneille Hengityskaverin, Hiljaisuuden höyhenen ja Viisaan pöllön.

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore pitää puheenvuoron lapsen itsetunnon ja hyvinvoinnin tukemisesta. Hänen mukaansa kaikki tunteet ovat oikein ohjattuina voimavaroja, ja esityksessä käydään läpi muun muassa oman tahdon ja tunteitten hallintaa sekä niiden vaikutuksia itsetuntoon.

Toiminnalliset pisteet houkuttelevat liikkumaan

Messuhallit ovat Lapsimessujen aikaan täynnä hauskaa ja opettavaista tekemistä. Liikennekaupungissa pienet messuvieraat pääsevät ajamaan autoa ja samalla kertaamaan liikennesääntöjä. Poliisien osastolla voi puolestaan kurkata poliisiauton sisään sekä kysellä samalla poliiseilta heidän työstään.

Pajulahden peuhualueelle rakennetaan useita erilaisia temppuratoja, joissa lapset voivat harjoitella ketteryys- ja tasapainotaitoja.

Monen messuvierailun kohokohta on tapaaminen ja yhteiskuva suloisen satuhahmon kanssa. Niitä on luvassa paraatiksi asti Satuhahmokulkueessa, joka kiertää messuhallin poikki ja päätyy Vekarat-lavalle jokaisena messupäivänä klo 14.15. Lavalla on mahdollista moikata hahmoja sekä ottaa kuvia heidän kanssaan.

Lapsimessujen ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu nettisivuilla www.lapsimessut.fi.   

Lapsimessut esittelee tuotteet ja palvelut odotuksesta eskarivuosiin lapsiperheille, odottajille ja perheen perustamista suunnitteleville. Lapsimessut Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. samaan aikaan uuden kouluikäisille suunnatun Hupiconin, shoppailijoiden OutletExpon sekä lemmikkitapahtuma Eläinystäväni-messujen (la-su) kanssa. Eläinystäväni on avoinna lauantaista sunnuntaihin 21.–22.4. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com, www.lapsimessut.fi, #lapsimessut

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme