Messukeskus

Lapsimessuilla leikkiä, laulua ja liikuntaa

Jaa

Lapsimessujen ohjelma on täynnä hauskaa tekemistä, kuunneltavaa ja katseltavaa. Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. järjestettävä tapahtuma marssittaa lasten riemuksi estradille muun muassa Kikattavan Kakkiaisen, Hertan maailman sekä useat tutut satuhahmot. Myös vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa ohjelmaa.

Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.

Lapsimessujen Vekarat-lavalla musisoidaan, jumpataan ja seurataan mukaansatempaavia esityksiä koko messuviikonlopun ajan. Menoa tai meininkiä ei puutu ainakaan Kikattavan Kakkiaisen järjestämästä discosta, kun DJ Kakkiainen tanssittaa ja leikittää messuyleisöä MC Citykanin avustuksella. Hauskaa liikkumista on luvassa myös Hertan jumppatuokioissa, joissa jumppaamisen ohessa kuullaan päivitykset Hertan maailman ajankohtaisista tapahtumista. 

Musafanien kannattaa löytää tiensä Vekarat-lavalle Vekara-viisujen aikaan, sillä silloin on mahdollista päästä laulamaan lavalle ihan itse oikean bändin säestyksellä. Jos jostain syystä juuri sillä kertaa ei huvita esiintyä, viisuissa voi myös jammailla mukana lasten suosikkibiisejä sekä kannustaa samalla muita esiintyjiä. Pienten tyyliniekkojen must-juttu on puolestaan muotinäytös, joka esittelee kauden hauskimmat vaate- ja asusteuutuudet sekä tietenkin ajattomat klassikot.     

Neuvola-lava tarjoilee tietoa odottajille ja pienten lasten vanhemmille

Neuvola-lavalla järjestetään tuleville ja nykyisille vanhemmille suunnattuja tietoiskuja. Luvassa on tietoa muun muassa synnytyksestä, imetyksestä, lapsen aivojen kehityksestä, perheen ruokailusta ja kiusaamisen ehkäisemisestä. Lapsiperheen Mindfulness-harjoituksia esittelevän puheenvuoron yhteydessä tehdään käytännön harjoituksia, jotka esittelevät tietoisuustaidoista kiinnostuneille Hengityskaverin, Hiljaisuuden höyhenen ja Viisaan pöllön.

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore pitää puheenvuoron lapsen itsetunnon ja hyvinvoinnin tukemisesta. Hänen mukaansa kaikki tunteet ovat oikein ohjattuina voimavaroja, ja esityksessä käydään läpi muun muassa oman tahdon ja tunteitten hallintaa sekä niiden vaikutuksia itsetuntoon.

Toiminnalliset pisteet houkuttelevat liikkumaan

Messuhallit ovat Lapsimessujen aikaan täynnä hauskaa ja opettavaista tekemistä. Liikennekaupungissa pienet messuvieraat pääsevät ajamaan autoa ja samalla kertaamaan liikennesääntöjä. Poliisien osastolla voi puolestaan kurkata poliisiauton sisään sekä kysellä samalla poliiseilta heidän työstään.

Pajulahden peuhualueelle rakennetaan useita erilaisia temppuratoja, joissa lapset voivat harjoitella ketteryys- ja tasapainotaitoja.

Monen messuvierailun kohokohta on tapaaminen ja yhteiskuva suloisen satuhahmon kanssa. Niitä on luvassa paraatiksi asti Satuhahmokulkueessa, joka kiertää messuhallin poikki ja päätyy Vekarat-lavalle jokaisena messupäivänä klo 14.15. Lavalla on mahdollista moikata hahmoja sekä ottaa kuvia heidän kanssaan.

Lapsimessujen ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu nettisivuilla www.lapsimessut.fi.   

Lapsimessut esittelee tuotteet ja palvelut odotuksesta eskarivuosiin lapsiperheille, odottajille ja perheen perustamista suunnitteleville. Lapsimessut Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. samaan aikaan uuden kouluikäisille suunnatun Hupiconin, shoppailijoiden OutletExpon sekä lemmikkitapahtuma Eläinystäväni-messujen (la-su) kanssa. Eläinystäväni on avoinna lauantaista sunnuntaihin 21.–22.4. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com, www.lapsimessut.fi, #lapsimessut

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Satuhahmokulkue on monen messuvierailun kohokohta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme