Rakennusliike Lapti Oy

Lapti on voittanut Hämeenlinnan kaupungin Kaurialan koulun kilpailutuksen

Jaa

Rakennusliike Lapti Oy on voittanut Hämeenlinnan kaupungin Kaurialan koulun kilpailutuksen. Hankkeen urakkasopimus allekirjoitetaan joulukuussa. Kaurialan kouluun tulee tilat 450 yläkoulun ja erityisryhmien oppilaalle. Allekirjoitettavan sopimuksen mukaan Rakennusliike Lapti vastaa hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin edustajien kanssa. Hankkeen arvo on 13,7 miljoonaa euroa. Kaurialan koulun rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.

Rakennusliike Lapti rakentaa uuden Kaurialan koulun Hämeenlinnan kaupungille. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy
Rakennusliike Lapti rakentaa uuden Kaurialan koulun Hämeenlinnan kaupungille. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Kaurialan koulun tilankäytön pääperiaatteena on monikäyttöisyys, muunneltavuus ja tilojen skaalautuvuus. Osa koulun tiloista on suunniteltu soveltuvaksi myös iltaisin esim. aikuisten ja lasten harrasteryhmien käyttöön. Piha-alueet tulevat olemaan aktiivisessa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulupäivän aikana jokaiselle ryhmälle löytyy oma turvallinen perustyötilansa, mutta tilat skaalautuvat oppitoreille ja ryhmätyötiloihin luoden oppimiseen uusia mahdollisuuksia. Koulun keskiössä on sydänosa, joka on monikäyttöinen avara tila, joka yhdistää koko koulun yhteen – yhdeksi Kaurialan koulun yhteisöksi. Sydänosassa ruokaillaan, opitaan, oleskellaan ja järjestetään tapahtumia. Koulun tilat on suunniteltu käytettäväksi myös iltaisin.

Kuluvan valtuustokauden keskeisenä tavoitteena lapsiystävällisessä Hämeenlinnassa on, että lapsilla ja nuorilla on täällä terveelliset ja turvalliset tilat. Kaurialan koulu on osa tämän tavoitteen toteutumista, kertoo Hämeenlinnan kaupungin opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä.

Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen vuonna 2013 ja on uusinut tunnuksen sen jälkeen kolmesti.  Tunnustuksen saa, kun kunta sitoutuu kestävään kehittämistyöhön lasten ja nuorten osallisuuden eteen.

Kaurialan koulun oppilaat osallistuivat pihalle tulevien toimintojen suunnitteluun. Koulun piha-alueet toimivat niin oppimisympäristönä koulupäivän aikana kuin kannustavat lapsia ja nuoria liikkumiseen iltaisin ja viikonloppuisin. Kaurialan koulu tulee tarjoamaan monimuotoista oppimista tukevat, modernit ja laadukkaat tilat, iloitsee Pirkanmaan alueen tuotantojohtaja Tapio Rantala Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Resurssiviisas Kaurialan koulu

Kaurialan koulun urakoitsijavalintaan vaikuttivat tarjoushinnan lisäksi annetut laatupisteet. Lapti sai korkeimmat laatupisteet mm. koulun toiminnallisuuden osa-alueelta. Suunnitelmassa on huomioitu koulun tarpeenmukainen ilmanvaihto, lämmöntalteenotto, aurinkoenergian hyödyntäminen ja käyttöveden kulutuksen optimointi, jotka luovat puitteet koulun energiatehokkaalle elinkaarelle.

Koko hankkeen lähtökohtana oli tukea Hämeenlinnan kaupungin hiilineutraaliustavoitteita sekä strategiaa mm. resurssiviisauteen liittyen. Laptin suunnitteluratkaisun kautta saavutamme erittäin maltilliset elinkaarikustannukset sekä tärkeänä pitämämme tontin jatkokäyttömahdollisuudet, toteaa Hämeenlinnan kaupungin talonrakennuttamispäällikkö Mika Rajala.

On hienoa päästä toteuttamaan Kaurialan koulun rakentaminen yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Koulu tulee tarjoamaan modernit ja huolella rakennetut tilat, joissa on otettu huomioon energiatehokkuus ja elinkaari pitkälle tulevaisuuteen, kertoo Tapio Rantala Laptilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Rantala
Tuotantojohtaja
Rakennusliike Lapti Oy Pirkanmaa
050 379 6394
tapio.rantala@lapti.fi

Kuvat

Rakennusliike Lapti rakentaa uuden Kaurialan koulun Hämeenlinnan kaupungille. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy
Rakennusliike Lapti rakentaa uuden Kaurialan koulun Hämeenlinnan kaupungille. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy
Lataa
Kaurialan koulun keskiössä on sydänosa, joka on monikäyttöinen avara tila, joka yhdistää koko koulun yhteen – yhdeksi Kaurialan koulun yhteisöksi. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy
Kaurialan koulun keskiössä on sydänosa, joka on monikäyttöinen avara tila, joka yhdistää koko koulun yhteen – yhdeksi Kaurialan koulun yhteisöksi. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden päivähoito- ja hoivakiinteistöjen, liike- ja toimitilojen sekä koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 600 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto ja Rakennusliike Lapti ovat sopineet Kuopion Portin toisen vaiheen, eli B -osan kaupasta12.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto ja Rakennusliike Lapti Oy ovat sopineet Kuopiossa sijaitsevan Kuopion Portin toisen vaiheen, eli B-osan toimisto- ja liiketilakokonaisuuden kaupasta. LEED Gold-sertifioitavan hybridihankkeen toinen osa, eli B-osa valmistuu vuoden 2021 alussa. Valmistuvan B-osan vuokrattava pinta-ala on noin 5,400 kerrosneliömetriä.

Lapti rakentaa hirsirakenteisen päiväkodin Kemiin19.10.2020 09:53:12 EESTTiedote

Rakennusliike Lapti Oy ja Kemin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen hirsirakenteisen päiväkodin rakentamisesta Pajarinrantaan Kemiin. Päiväkotiin tulee hoitopaikka yhteensä 198 lapselle. Rakennukseen sijoittuu myös kaupungin vuorohoitoyksikkö, johon tulee 10 yöhoitopaikkaa. Rakennusliike Lapti vastaa rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Päiväkodin rakennustyöt ovat käynnissä ja se valmistuu syksyllä 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme