Rakennusliike Lapti Oy

Laptin tulostiedote 2022: Voitollinen tulos ja vahva tilauskanta

Jaa
Rakennusliike Lapti Oy teki vuonna 2022 voitollisen tuloksen ja rakensi vahvan tilauskannan poikkeuksellisessa liiketoimintaympäristössä. Strategiansa mukaisesti Lapti panostaa monipuoliseen rakentamiseen kasvukeskuksissa. Vuoden 2022 aikana Lapti myi 583 RS-asuntoa Suomen eri kasvukeskuksissa ja nousi koko maassa kolmanneksi suurimmaksi RS-asuntojen myyjäksi. Lisäksi Lapti vahvisti tilauskantaansa muulla urakoinnilla. Pitkäjänteinen työturvallisuuden kehittäminen toi jälleen positiivisia tuloksia: Lapti onnistui parantamaan edelleen edellisvuotista alhaista tapaturmataajuutta 5,79 tapaturmaan miljoonaa työtuntia kohden.
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa

Lapti lähti vuoteen 2022 edellisvuoden ennätyksellisen liikevaihdon jälkeen maltillisemmalla liikevaihtotavoitteella. Laptin liikevaihto vuonna 2022 oli 280,8 miljoonaa euroa (344,4 M€). Euromääräinen liiketulos oli 8,7 miljoonaa euroa (25,1 M€) eli 3,1 % (7,3 %) liikevaihdosta. Vuonna 2022 Laptin liikevaihdosta lähes 60 % tuli omakehitteisestä RS-asuntorakentamisesta.

”Saimme poikkeuksellisesta liiketoimintaympäristöstä huolimatta käynnistettyä lähes kaikki toimintakaudelle suunnitellut hankkeet. Kuitenkin rakentamiskustannusten nousu ja RS-asuntokohteiden suunniteltua matalammat myyntiasteet loppuvuodesta haastoivat toimintaamme ja tuloksellisuuttamme. Tähtäämme strategiamme mukaisesti hyvään kannattavuuteen ja vuosittaiseen kasvuun, joten emme voi olla täysin tyytyväisiä taloudelliseen suoritukseemme. Koko henkilöstömme määrätietoisen työn ansiosta saimme rakennettua vuoden 2022 aikana vahvan ja tasapainoisen tilauskannan, jossa asuntorakentamisen lisäksi muun urakoinnin määrää on vahvistettu”, kertoo vuoden alussa yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Jussi Karjula.

Vuoteen 2023 kasvutavoittein

Lapti lähtee vuoteen 2023 hyvässä kunnossa. Vakavaraisuutta kuvaava omavaraisuusaste oli tilikauden päättyessä 47,6 % (56,6 %). Tilikauden päättyessä Laptissa työskenteli 558 (557) henkilöä ja rakenteilla oli yhteensä 1 594 asuntoa, joista RS-asuntotuotantoa 1 009 asuntoa. Tilikauden lopussa tilauskanta oli 306,8 (251,5) miljoonaa euroa, josta noin 52 % on RS-asuntorakentamista ja 48 % muuta urakointia. Merkittäviä käynnissä olevia urakkahankkeita ovat KYS Uusi Sydän -sairaalarakennushanke ja Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola Kuopiossa, Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennus ja liikuntahalli sekä Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo Uno Oulussa.

”Tammi-helmikuun aikana olemme sopineet merkittäviä urakkakohteita aiemman tilauskannan lisäksi, joten entistäkin vahvempi tilauskantamme luo meille hyvää ja vakaata pohjaa kuluvalle vuodelle. Meillä on osaava ja sitoutunut henkilöstö, ja vakavaraisuutemme ja maksuvalmiutemme ovat hyvällä tasolla. Jatkamme strategiamme mukaisesti vahvan tonttikantamme kasvattamista kasvukeskuksissa tulevien vuosien kasvun pohjaksi. Lisäksi panostamme kestävään rakentamiseen, ja jatkossa lähtökohtaisesti kaikki omaperustaiset kerrostalomme rakennetaan A-energialuokkaan. Vaikka vallitsevaan markkinatilanteeseen liittyy epävarmuutta, jatkamme strategiamme mukaista työskentelyä ja suuntamme kuluvaan vuoteen luottavaisina”, jatkaa Karjula.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Karjula, toimitusjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 040 773 4054, jussi.karjula@lapti.fi

Kuvat

Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Rakennusliike Lapti Oy:n pääkonttori Oulussa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Alajärvelle nousee ikäihmisten palvelutalo vastaamaan alueen palvelupaikkatarpeeseen13.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Alajärvelle Etelä-Pohjanmaalla nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo vastaamaan alueen palvelupaikkatarpeeseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen alkaa maanrakennustöillä maaliskuussa 2023, ja talo valmistuu huhtikuussa 2024.

Neljä kerrostaloa ja K-Supermarket uudistavat Siilinjärven linja-autoaseman seudun lähivuosina2.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Siilinjärven linja-autoaseman seutu tulee muuttumaan lähivuosina, kun aseman viereiselle parkkialueelle nousee neljä kerrostaloa ja K-Supermarket. Rakennusliike Lapti Oy on solminut esisopimuksen kerrostalotonttien hankinnasta Siilin Rauta Oy:n kanssa ja aiesopimuksen viereiselle tontille rakennettavasta K-Supermarketista Kesko Oyj:n kanssa. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa syksyllä 2023.

Pirkkalan vapaa-aikakeskus laajenee vastaamaan opetuksen ja liikuntakäytön kasvaviin tilatarpeisiin – keskus käyttöön loppukesällä 202421.12.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Nykyisen Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen yhteyteen rakennetaan kaupunkikuvaan sopiva, toiminnallinen, ja tilatehokas laajennus, joka tulee vastaamaan alueen opetuksen ja muun liikuntakäytön kasvaviin tilatarpeisiin. Vapaa-aikakeskuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka voitti urakan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä erityisesti parhailla laatupisteillä. Vapaa-aikakeskuksen laajennusosan rakentaminen alkaa keväällä 2023, ja laajennusosa valmistuu kesällä 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme