Kangasala-talo Oy

Lasse Heikkilän Metsä-elokuvakonsertissa luontoelokuva ja seitsemän muusikkoa kertovat samaa tarinaa

Jaa

Elokuvakonsertti Metsä vie katsojansa koskemattoman luonnon pariin, tiettömien taipaleiden taakse Kangasala-talossa to 4.4.2019 klo 19. Lasse Heikkilän säveltämässä ja Veikko Ruohotien kuvaamassa teoksessa luonnonkierto rinnastuu ihmisen elämänkulkuun.

Lasse  Heikkilän säveltämä elokuvakonsertti Metsä vie kuulijansa koskemattomaan suomalaiseen luontoon. Kuva: Juhani Ilkka.
Lasse Heikkilän säveltämä elokuvakonsertti Metsä vie kuulijansa koskemattomaan suomalaiseen luontoon. Kuva: Juhani Ilkka.

Metsä on elokuvakonsertti, jossa Lasse Heikkilän säveltämä ja seitsemän muusikon soittama livemusiikki sekä Veikko Ruohotien videokuvaus kertovat yhteistä tarinaa suomalaisesta metsästä. 

Teoksessa monin paikoin koskemattomat metsät elävät dramaattisten vuodenaikojen vaihteluissa. Metsän musiikki hengittää kansallisromantiikan hengessä yhdistäen jousikvartetin pehmeyden kirpeämpiin suomalaisten perinnesoitinten sävyihin. Veikko Ruohotie on ajanut kameroineen tuhansia kilometrejä vangitakseen revontulet ja muut luonnonilmiöt eri vuodenaikoina.

– Kuva on kuin teoksen koreografia, niin tarkasti se menee yhteen musiikin kanssa. Kun salama leimahtaa, musiikissa jyrähtää, teoksen säveltäjä Lasse Heikkilä kuvailee.

Kuva ja musiikki herkistävät yhdessä elämän ihmeen äärelle. Pohjoisen vuodenkierron ja ihmiselämän yhtäläisyys avautuu selittämättä, kun heräävä kevät puhaltaa elämän elottomaan. Viattoman lapsuuden ja vitaalisen nuoruuden kautta lähdetään matkalle kohti syksyä, joka pakottaa luopumaan kaikesta siitä, mitä kukin on saanut aikaan.

– Luonnonkierto muistuttaa ihmisen elämäntarinaa. Molemmissa on erilaisia vaiheita, joista jokainen kuitenkin on yhtä hieno. Luonnossa sama miljöö muuttuu vaiheittaa luonnon kiertokulussa. Ihmisen elämässä ollaan erilaisissa mielenmaisemissa, mutta tarina jatkuu, Heikkilä pohtii.

– Metsä-elokuvakonsertin luontokuvat ovat täynnä symboliikkaa, jonka tulkinnassa musiikki on avain. Musiikki tuo tunteen mukaan, ja tarinan voin kokea kokonaisvaltaisemmin. Kuvan ja musiikin yhteisvaikutus on teoksessa se tärkein, hän jatkaa.

Säveltäjä Lasse Heikkilän laajan tuotannon tunnetuimpia teoksia ovat Suomalainen messu (The Story Of Finland) and Simon Kyreneläinen -musikaali (Simon of Cyrene). Heikkilän lauluja on käännetty yli 90 kielelle.

Videokuvaaja Veikko Ruohotie on ansioitunut eri puolilla maailmaa kuvattujen luontodokumenttien ja multivisioesitysten kuvaajana. Heikkilä ja Ruohotie ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1988.

Metsän valmistuminen ideasta ensiesitykseen kesti kolme vuotta. Musiikki ja kuvakerronta ovat rakentuneet interaktiivisesti taiteilijoiden inspiroituessa toistensa tuotoksista. Seitsemän muusikon versio valmistui 2016. Esityksiä on takana tusinan verran eri puolilla Suomea. Metsä on lähdössä Japanin kiertueelle joulukuussa 2019.

Esiintyjät

Joonatan Rautio – saksofoni, melodion
Lasse Heikkilä – kitara, kantele, jouhikko, nokkahuilu, lyömäsoittimet
Saila Ruotsala – kitara, laulu, lyömäsoittimet
Jasmin Mönkkönen – I viulu
Elina Törmä – II viulu
Antti Vesterinen – alttoviulu
Mandi Lammi – sello

Metsä – elokuvakonsertti Kangasala-talossa to 4.4.2019 klo 19

Liput Kangasala-talolta 24/22/12 €
Lippu.fi alk. 26,50/24,50/13,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Mediakuvia:
https://www.dropbox.com/sh/yry5jt8owxpyj7b/AAC60DWnikM15-yDmg2XoK3da?dl=0

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lasse Heikkilä
0405097141
lasse@lasse.net

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
laura.pekkala@kangasala-talo.fi
050 300 1391

Avainsanat

Kuvat

Lasse  Heikkilän säveltämä elokuvakonsertti Metsä vie kuulijansa koskemattomaan suomalaiseen luontoon. Kuva: Juhani Ilkka.
Lasse Heikkilän säveltämä elokuvakonsertti Metsä vie kuulijansa koskemattomaan suomalaiseen luontoon. Kuva: Juhani Ilkka.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Tinapillin alkeet vai sosiaalinen ryhmätanssi? Kangasala Irish Festival tarjoaa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta aloittelijoista edistyneisiin12.4.2019 15:39:14 EESTTiedote

Huhtikuun lopulla 25.- 27.4.2019 järjestettävä irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering tarjoaa ohjelmistossaan konsertteja, elokuvia, tanssia, työpajoja ja jameja. Työpajoissa kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan mm. tinapillien alkeita, irlantilaista musiikkia viululla ja kitaralla ja sosiaalista ryhmätanssia. Työpajoja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneemmille.