Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna kesällä joka päivä

Jaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin ja chat päivystävät kesäkuukausienkin aikana. Juhannusviikonlopusta eteenpäin puhelin on avoinna joka päivä kello 17–20. Chatissa päivystetään maanantaista keskiviikkoon.

Lasten ja nuorten puhelimessa vastataan lasten ja nuorten yhteydenottoihin vuoden jokaisena päivänä – myös loma-aikaan. Palvelun aukioloajat muuttuvat juhannuksesta alkaen kesäksi. Juhannusaattona 25. kesäkuuta puhelimeen ja chattiin voi olla yhteydessä kello 14–17. Juhannusviikonlopun aikana 26.–27. kesäkuuta puhelin ja chat ovat avoinna kello 17–20.

Juhannuksesta eteenpäin Lasten ja nuorten puhelin numerossa 116 111 vastaa päivittäin kello 17–20. Chattiin on mahdollista saada yhteys maanantaista keskiviikkoon kello 17–20. Kesäaukioloajat ovat voimassa 8. elokuuta asti. Nettikirjepalveluun voi kesällä kirjoittaa milloin itselle parhaiten sopii.

Ruotsinkielinen Barn- och ungdomstefelon numerossa 0800 96 116 on kesän aikana avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 14–17 ja torstaisin kello 17–20. Myös ruotsinkielinen nettikirjepalvelu on avoinna koko kesän.

Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa jutellakseen ihan mistä tahansa aiheesta aina murheista kuulumisten vaihtoon. Yhteydenottoihin vastaavat MLL:n tehtävään valmentamat vapaaehtoiset päivystäjät, jotka kuuntelevat lapsia ja nuoria kiireettä. Yhteydenotot ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Päivystäjien tukena on aina myös MLL:n ammattilainen.

Kesäaukioloajat tiivistetysti

  • juhannusaattona 25.6. Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat avoinna kello 14–17
  • 26.–27.6. Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat avoinna kello 17–20
  • 28.6.–8.8. Lasten ja nuorten puhelin on avoinna joka päivä kello 17–20
  • 28.6.–8.8. Lasten ja nuorten chat on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 17–20
  • Barn- och ungdomstelefon on auki läpi kesän maanantaista keskiviikkoon kello 14–17 ja torstaisin kello 17–20

Vanhempainpuhelin kesätauolla

MLL:n Vanhempainpuhelin, chat ja nettikirjepalvelu ovat kesätauolla 28.6.–8.8.2021. Viimeinen Vanhempainpuhelimen päivystys ennen taukoa on juhannusviikon torstaina puhelimessa kello 14–20 ja chatissa kello 17–20. Kesän aikana apua ja tukea erilaisiin tilanteisiin löytyy Vanhempainnetistä.

Vanhempien omassa auttavassa puhelimessa (p. 0800 92277) voi keskustella nimettömänä vapaaehtoisen, tehtävään koulutetun päivystäjän kanssa mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Lisätietoja

suunnittelija Heidi Holappa, heidi.holappa(a)mll.fi, p. 046 921 3092
tiedottaja Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi mistä tahansa mieltä painavasta asiasta ja puhelu on soittajalle maksuton. MLL:n kouluttamat, vapaaehtoiset päivystäjät käyvät noin 15 000 puhelin-, chat- tai nettikirjekeskustelua vuodessa. Palvelu saa lapsilta ja nuorilta kiitosta kiireettömyydestä ja siitä, että päivystäjät suhtautuvat kaikenlaisiin huoliin ja tunteisiin arvostaen. Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan ammatillisen avun piiriin. nuortennetti.fi/lasten-ja-nuorten-puhelin 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koulurauha julistetaan Sodankylässä teemalla turvallinen koulu24.8.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Turvallinen koulu on oppilaiden valinta uuden lukuvuoden koulurauha-teemaksi. Tällä he haluavat muistuttaa, että koulun on turvattava lapsille mukava ja viihtyisä oppimisympäristö, jossa ei tarvitse olla huolissaan kiusaamisesta tai yksin jäämisestä. Valtakunnallinen koulurauha julistetaan 25. elokuuta Sodankylässä. Kyseessä on pohjoisin paikkakunta, jossa koulurauhan julistustapahtuma on koskaan järjestetty.

Lapset tarvitsevat iloa ja turvallisuutta epävarmassa syksyssä - MLL muistuttaa rutiineista ja palvelutarpeesta10.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Lasten ja nuorten on tärkeää saada iloita koulun aloituksesta, vaikka syksyn ympäristö on epävarma, Mannerheimin Lastensuojeluliitto muistuttaa. Liitto muistuttaa myös, että päättäjien on pantava lasten edut kaiken edelle. Vanhempia ja yläkoululaisia se tukee vuosittaisilla Hyvä alku koulutielle ja Hyvä alku yläkouluun -kampanjoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme