Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lasten vaalit järjestetään ensimmäistä kertaa myös Vaasassa

Jaa

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestysaikana myös lapset pääsevät äänestämään omissa vaaleissaan ympäri Suomen. Lasten vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Vaasassa 15.-21.5.

Ehdokkaat ovat eläinhahmoja, jotka kilpailevat lasten äänistä päästääkseen matkalle Eurooppaan. Vaasassa äänestää voi eurovaalien ennakkoäänestysaikana 15.-21.5. Vaasan pääkirjastossa sijaitsevassa Kansalaisinfossa sekä Vähänkyrön yhteispalvelupisteessä.

- Oikean äänestyspaikan yhteydessä on omatoiminen lasten vaalipiste, jossa lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Lapsi saa täyttää ja leimata äänestyslipukkeen ja tiputtaa sen lasten omaan vaaliuurnaan, kertoo palveluneuvoja Petra Winberg yhteispalvelupisteestä.

Äänestämisestä yhteinen tapahtuma

Lasten vaalien ehdokasasettelu on julkistettu 10.5. Äänestyksen jälkeen kaikkien mukana olevien kuntien lasten vaalin äänet lasketaan yhteen, ja tuloksista tiedotetaan valtakunnallisesti.

- Lasten vaalien avulla äänestämisestä halutaan tehdä kaikkien yhteinen tapahtuma, joka innostaa äänestämään jatkossakin, kuvailee Winberg.

Katso äänestyspaikkojen tarkemmat aukioloajat osoitteesta www.vaasa.fi/

Lisätietoa https://www.lastenvaalit.fi/

Yhteyshenkilöt

palveluneuvoja Petra Winberg, puh. 06-325 1551, petra.winberg@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme