Aluehallintovirasto

Lasten, vanhusten ja hoitolaitoksissa olevien potilaiden hyvinvointiin pitää kiinnittää erityistä huomiota helteellä

Jaa

Helle on suuri riski pienille lapsille, pitkäaikaissairaille henkilöille ja huonokuntoisille vanhuksille. Päiväkodeissa ja koulussa, sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä kotihoidossa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten helteen haitallisia vaikutuksia voidaan vähentää.

Hellesäähän tulee varautua jo ennakkoon. Asia on hyvä ottaa huomioon toimitilojen ja toiminnan suunnittelussa, jotta oikeat toimintatavat ovat henkilökunnan tiedossa jo etukäteen. Kuntien ja kuntayhtymien tulee ohjeistaa alaisiaan toimijoita asiassa. Myös yksityisten yritysten, jotka tarjoavat palveluja edellä mainituille ryhmille, tulee antaa ohjeet työntekijöilleen. Ohjeiden läpikäyminen työntekijöiden kanssa ennen kesää on hyvä tapa valmistautua tulevien helteiden varalle.

Miten helpottaa tukalaa oloa helteellä

Jokainen voi helpottaa oloaan esimerkiksi seuraavin keinoin.

  • Pidä sisätilat viileinä
  • Vältä kuumia paikkoja ja suoraa auringonpaistetta
  • Juo riittävästi ja muista myös syödä
  • Viilennä kehoa

Ohjeita hellesäähän varautumiseen löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.


Lisätietoa
ylitarkastaja Janita Sipolainen, p. 0295 018 614    
peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme