Savonlinnan Oopperajuhlat

Lastenooppera Kani Koipeliinin kuperkeikat Savonlinnasalissa

Jaa

Kirsi Kunnaksen nokkelat riimityset heräävät eloon Savonlinnan Oopperajuhlilla esitettävässä lastenoopperassa. Kani Koipeliinin kuperkeikat nähdään kolme kertaa sunnuntaina ja maanantaina.

Kuva Tero Vihavainen
Kuva Tero Vihavainen

Kani Koipeliinin kuperkeikat on hullunhauska ja ajaton kasvutarina kaikenikäisille. Taikurin hatusta vahingossa väärään satuun päätynyt kani pystyy rohkeudellaan ja kekseliäisyydellään osoittamaan, että pienikin voi olla arvokas, tärkeä ja vahva. Anna Noran musiikki ja Juulia Tapolan vauhdikas ohjaus kutsuvat lapset mukaan seikkailulle musiikin taikapiiriin. Esitys ilahduttaa myös aikuisia.

Kun tehdään esitystä lapsille, tulee kaiken olla aitoa, totta ja uskottavaa, muistuttaa Juulia Tapola.”Isolle osalle yleisöämme klassisella tekniikalla laulettu Kani Koipeliini tarjoaa ensimmäisen kohtaamisen oopperan ja sadun taikapiirin kanssa. Esitys etenee energisesti, sillä lasten kanssa ei voi löysäillä.”

Tarinan hahmoja esittävät kokeneet laulajat: Kani Koipeliini on Anu Hostikka, pelottavuuttaan uhoavaa sutta Juha Hostikka ja viekasta kettua Jeni Packalén. Avulias taikuri, joka vahingossa muuttuu kissaksi, on Riku Pelo ja auttavainen tuuli Jouni Bäckström.

Kani Koipeliinin kuperkeikat on KLAPS ry:n tuottama ja se kantaesitettiin Helsingin juhlaviikoilla 2012.

Kuperkeikkoja heitetään kolmesti Savonlinnasalissa: su 30.7. klo 12 ja 15 sekä ma 31.7. klo 15. Liput maksavat 27 €.

Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Juulia Tapola sekä näyttelijät Anu Hostikka (Kani Koipeliini) ja Riku Pelo (Taikuri) vierailevat Aarno Cronvallin isännöimässä oopperapäivän avauksessa Savonlinnassa ravintola Waahdon terasilla sunnuntaina 30.7. klo 10 alkaen. Oopperapäivän avaukseen on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, p. 044 743 3631, jorma.silvasti@operafestival.fi

Pressiliput ja haastattelupyynnöt: Vilma Paavilainen, p. 0407460064, press@operafestival.fi

Kuvat

Kuva Tero Vihavainen
Kuva Tero Vihavainen
Lataa
Kuva Tero Vihavainen
Kuva Tero Vihavainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen on Oopperajuhlien valtuuston uusi puheenjohtaja23.11.2017 07:46Tiedote

Savonlinnan Oopperajuhlien uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen energiayhtiö Gasumin toimitusjohtajan Johanna Lammisen. Tekniikan tohtori, MBA Johanna Lamminen toimii Oopperajuhlien valtuustossa toista kauttaan ja siirtyy puheenjohtajaksi OP Ryhmän pääjohtajan Reijo Karhisen seuraajana. Valtuuston varapuheenjohtajiksi on valittu kansanedustaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen ja yrittäjä, kunnallispoliitikko Sampsa Kokko, molemmat Savonlinnasta.

Savonlinnan Oopperajuhlien uudessa valtuustossa merkittäviä vaikuttajia – mukana mm. ministeri Antti Häkkänen ja kapellimestari Hannu Lintu12.10.2017 14:23Tiedote

Savonlinnan Oopperajuhlien uusi valtuusto on saanut riveihinsä nimekkäitä yhteiskunnallisia ja yrityselämän vaikuttajia. Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistys ry valitsi uuden valtuuston kokouksessaan 12.10.2017. 26-henkisessä valtuustossa aloittaa 8 uutta jäsentä, heidän joukossaan mm. oikeusministeri Antti Häkkänen, muusikko Sari Kaasinen, kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen, kapellimestari Hannu Lintu sekä Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta. Valtuuston kausi on kolmevuotinen.

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro ja RSO jatkavat yhteistyötä – Musiikkitalossa perjantaina Beethovenin Missa solemnis11.9.2017 14:01Tiedote

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro vierailee Helsingissä. Erinomaisessa kunnossa oleva juhlakuoro ja Radion sinfoniaorkesteri esittävät Beethovenin juhlamessun Missa solemnis Musiikkitalossa perjantaina 15.9. Teoksen johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu. Konsertti on loppuunvarattu, mutta se lähetetään suorana Yle Areenalla sekä Yle Radio 1:ssä. Konsertti nähdään myöhemmin myös Yle Teemalla 24.9. ja uusintana Yle TV 1:ssä 30.9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme