720°

Lastensairaalan maine korjattiin sisäilma-analytiikalla

Jaa

720 Degrees on lahjoittanut Kymenlaakson keskussairaalan lastensairaalalle sisäympäristön seurantapalvelun. Seurantajärjestelmän avulla sisäilmaston olosuhteista saadaan tietoa reaaliajassa. Nyt myös tilankäyttäjät voivat antaa palautetta sisäilmasta.

Kymenlaakson keskussairaalan lastensairaalalle, joka sijaitsee Kotkassa, on syyskuusta lähtien seurattu ja analysoitu sisäympäristön sisäilman laatua kattavasti. 720°-ratkaisun piirissä on tällä hetkellä kolme kerrosta, yhteensä noin 1200 neliötä Kotkan lastensairaalan siivestä.

720°-näytön kautta henkilöstö saa reaaliaikaista dataa sisäympäristön laadusta ja he voivat myös antaa palautetta olosuhteista. Palautteen perusteella voidaan esimerkiksi säätää ilmanvaihtoa ja sisäympäristön olosuhteita. 

720 Degrees valitsi Kotkan lastensairaalan lahjoituskohteeksi, koska Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsotella oli selkeä tarve nimenomaan tämän tyyppiselle järjestelmälle.

”Etsimme pitkään ratkaisua, jossa voimme saada sisäilmastosta reaaliaikaista dataa. Tätä dataa voimme viestiä myös henkilöstölle ja vastaavasti saada heiltä palautetta”, taustoittaa sisäilma-asiantuntija Antti Ahola, joka on vuoden 2019 alusta lähtien vastannut sisäilmaan liittyvistä asioista koko Kymsoten alueella sekä omissa että vuokrakohteissa.

”Kotkan lastensairaala oli meille erittäin mielekäs lahjoituskohde, koska koimme, että järjestelmämme voi tarjota juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa lisäarvoa”, toteaa 720 Degreesin Karoliina Kajander.

Kattava seuranta

Sairaalassa valvotaan yhteensä 15 tilaa, joihin sisältyy tavallisia vastaanottohuoneita sekä äidinmaitokeskus ja vauvojen teho-osasto. Näin rakennuksen sisäympäristöstä saadaan kattava kuva. Kiinteistössä seurataan paine-erojen, lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden lisäksi ilman suhteellista kosteutta sekä pienhiukkasten ja haihtuvien yhdisteiden määrää. Kokemukset ovat olleet positiivisia.

“Analytiikka osoittaa, että ilmanlaadussa ei ole ollut vikaa, mutta hienosäädettävää löytyy toki aina. Tyypillisimmät haasteet, kuten tunkkaisuus tai vedon tunne, ovat ratkaistavissa säätämällä ilmanvaihtoa ja muuta talotekniikkaa”, Ahola summaa. 

Sisäympäristön lämpötila on ollut suurin huolenaihe kiinteistössä. Toiminnan luonteen takia lämpötila on normaalia toimistoympäristöä korkeampi, minkä työntekijät kokevat usein haittana. Järjestelmän infonäyttö auttaa työntekijöitä ymmärtämään tämän puolen asiasta.

Ahola uskoo, että pikkuhiljaa läpikotaisin peruskorjattu ja teknisesti kunnossa oleva rakennus saa karistettua harteiltaan aiempien sisäilmaongelmien painolastin.

”Tämän järjestelmän avulla voimme voittaa käyttäjien luottamuksen takaisin. Tarkoitus on, että vastaisuudessa asennamme vastaavan järjestelmän myös kaikkiin uudisrakennuksiin.”

Lisätietoja antavat:

Antti Ahola, sisäilma-asiantuntija, Kymsote
puh. 040 719 2687
antti.ahola@kymsote.fi

Karoliina Kajander, VP, Customers, 720 Degrees
puh. 040 969 2770
karoliina@720.io

Tietoja julkaisijasta

720°
720°
Kuortaneenkatu 2
00510 Helsinki

040 969 2770http://www.720.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta 720°

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme