Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lättnader för regionens unga lagidrottare

Dela

Österbottens coronasamordningsgruppbeslutade 30.3 att under 18-åringar får börja spela matcher inomhus igen inom distriktet, men utan publik.

I de idrottslokaler som Vasa stad administrerar samt på idrottsplatser utomhus är det alltså tillåtet att ordna matcher utan publik för under 18-åringar. Antalet deltagare i matcherna är inte begränsat men någon publik får inte vara på plats.

De idrottslokaler som Vasa stad administrerar är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar samt simhallen.

Beslutet gäller matcher i Österbotten, det vill säga de tretton kommunerna i sjukvårdsdistriktet. Inga deltagare från andra delar av Finland får komma på matcherna och lag i Österbotten bör inte heller spela matcher utanför distriktet.

Vid träningarna för barn och unga får högst tio personer vara i samma rum samtidigt.

Avbrottet i hobbyverksamhet i grupp för personer över 20 år fortgår till och med 11.4 i de idrottslokaler som Vasa stad administrerar.  

https://www.vaasankeskussairaala.fi/sv/for_patienter/aktuellt/nyheter/2021/befolkningen-onskas-fira-pask-i-osterbotten

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum