Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Laulaja Aili Ikonen julkaisee uuden albumin lokakuussa

Jaa

Suomen karismaattisimpiin laulajiin kuuluva Aili Ikonen julkaisee uuden Piirrä minut -albumin 13. lokakuuta. Levynjulkaisua juhlistetaan Savoy-teatterin konsertissa levynjulkaisupäivää seuraavana päivänä 14.10.

Aili Ikonen, kuva Tero Ahonen
Aili Ikonen, kuva Tero Ahonen

Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuva Aili Ikonen julkaisee 13.10. uuden suomenkielisen jazzlevyn Piirrä minut. Groovy Recordsin julkaisema Piirrä minut lupaa entistä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Albumilla kuullaan Ikosen uusia sävellyksiä. Myös sanoituksista vastaa laulaja itse. Viime vuonna Laulan-levyllään ihastuttaneen Ikosen yhtyeessä vaikuttavat tutut kotimaisen jazzin huippumuusikot basisti Mikko Pellinen, trumpetisti Janne Toivonen, saksofonisti-huilisti William Suvanne, pianisti Tuomas J. Turunen ja rumpali Mikko Arlin. Tulevan albumin tuotoksia kuullaan esiintymislavalla ensi kertaa Savoy-teatterin levynjulkaisukonsertissa 14.10. 

Piirrä minut -albumin tunteikkaat kappaleet tulevat kuulijan iholle, pitävät intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. Piirrä minut on myös askel uuteen, rohkeampaan suuntaan sekä Ikosen omalla uralla että kotimaisen laulujazzin saralla. Uudella levyllä kuullaan svengaavan yhtyeen lisäksi monipuolisen viulisti Maija Linkolan johtamaa jousikvartettia, joka tuo albumin kappaleisiin oman voimakkaan lisäsävynsä. "Levyn musiikissa kuuluu oma kädenjälkeni ja visioni lauluntekijänä, ehkä vahvempana kuin koskaan aikaisemmin", Ikonen kommentoi itse uutta julkaisuaan. "Olen myös pitkään unelmoinut jousikvartetin saamisesta levyilleni ja nyt sekin haave toteutui."


Aili Ikonen (s. 1982) kuuluu aikamme arvostetuimpiin suomalaisiin laulajiin. Viime vuosina monipuolista ja upeaäänistä Ikosta on kuultu useissa suosituissa julkaisuissa, joista yksi kiitellyimmistä kulmakivistä oli viime vuonna julkaistu Laulan-sooloalbumi. Ikosen ja Herd-yhtyeen Jazzbasilli-projekti pureutui vuonna 2013 suomalaisen jazz-iskelmän kultakauteen, ja Ikosen nykyisen yhtyeen kanssa tehty Tribute to Ella puolestaan teki kunniaa kaikkien aikojen suurimpiin jazzlaulajiin kuuluneelle Ella Fitzgeraldille. Ikonen toimi myös solistina Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa 2015. Tuorein urauutinen julkaistiin tänä kesänä, kun legendaarinen lauluyhtye Rajaton ilmoitti Ikosen liittymisestä yhtyeen riveihin loppuvuonna 2018.

Aili Ikosen Piirrä minut -albumin promokappaleet pyynnöstä osoitteesta press@heihei.fi

Aili Ikonen: Piirrä minut
Groovy Records (GROOVYCD1701 / GROOVYLP1701, 13.10.2017)
Jakelija: Playground Music

1. Että näkisin sinut taas / 2. Piirrä minut / 3. Nuori vapaa nainen / 4. Yöllä / 5. Laulu merestä / 6. Syli / 7. Tää ei voi odottaa / 8. Katselen taivaalta / 9. Armaalle

Sävellykset ja sanoitukset: Aili Ikonen, paitsi 3. säv. & san. Aili Ikonen & Mikko Pellinen sekä 6. säv. Aili Ikonen & Mikko Pellinen, san. Aili Ikonen
Kaikki sovitukset: Mikko Pellinen, paitsi 9. Aili Ikonen

Aili Ikonen, laulu, viulu (6) / Janne Toivonen, trumpetti & flyygelitorvi / William Suvanne, saksofonit, huilu ja klarinetti / Tuomas J. Turunen, piano / Mikko Pellinen, kontrabasso / Mikko Arlin, rummut ja lyömäsoittimet

+ Maija Linkola, viulu (1, 5, 8) / Laura Airola, viulu (1, 5, 8) / Rémi Moingeon, alttoviulu (1, 5, 8) / Riikka Lampinen, sello (1, 5, 8)


Piirrä minut -levynjulkaisukonsertti 
la 14.10. klo 19:00
Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki)
Liput: 29 / 22,50 /10 €, Show & Dinner 63 / 57 / 44 € Lippupisteeltä

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Lub_W9G--Xg
Musiikkivideo kappaleesta Että näkisin sinut taas

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hei Hei Media, press@heihei.fi

Kuvat

Aili Ikonen, kuva Tero Ahonen
Aili Ikonen, kuva Tero Ahonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme