Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Laura Aalto valittiin kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtajaksi

Jaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt ottaa Laura Aallon Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtajan virkaan. Virka on määräaikainen ajalle 1.2.2022-19.12.2023.

Laura Aalto on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan taidehistoria, sivuaineinaan poliittinen historia sekä talous- ja sosiaalihistoria. Lisäksi hän on suorittanut Executive Master in Business Administration (EMBA) -tutkinnon Aalto-yliopistossa vuonna 2021.  

Tällä hetkellä Laura Aalto toimii johtajana Helsinki Partners Oy:ssä. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Helsinki Marketingin toimitus- ja kehitysjohtajana sekä viestintäjohtajana World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeessa.  
 
Toimialajohtaja vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan uudistumisesta ja strategisesta johtamisesta, tavoitteiden saavuttamisesta ja talouden hallinnasta. Hänen vastuullaan on organisaation henkilöstön johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen. Hän toimii kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä toimialan apulaispormestarin esittelijänä. Toimialajohtajalla on kaupungin johtoryhmän jäsenenä keskeinen rooli myös koko kaupungin johtamisessa yhdessä muiden johtajien kanssa. Toimialajohtajan suorina alaisina on neljä palvelukokonaisuuden johtajaa ja toimialan hallintojohtaja sekä johtava asiantuntija. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla työskentelee noin 1 800 työntekijää. 

Toimialajohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä 12 hakemusta. Vuodesta 2017 alkaen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajana toiminut Tommi Laitio on virkavapaalla 1.2.2022-19.12.2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Aalto, Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtaja 1.2.2022 alkaen, puh. 040 507 9660
Essi Eranka, kulttuurin ja vapaa-ajan viestintä- ja markkinointipäällikkö, puh. 040 5681369

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan avajaisia vietetään 19.5. – tapahtumatarjonta on ennätyksellisen runsasta alkusyksyyn saakka12.5.2022 12:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki satsaa tulevana kesänä tavanomaista enemmän Espan lavan live-tapahtumiin kaupunkilaisten viihtyvyyden lisäämiseksi ja keskustan elävöittämiseksi koronarajoitusten väistyttyä. Kesäohjelmisto käynnistyy torstaina 19. toukokuuta kahden valovoimaisen esiintyjän, Maria Ylipään ja Emma Salokosken, voimin. Kesäkausi huipentuu pidennettyyn päättäjäisviikonloppuun 1.−4. syyskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme