Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Laura Kolbe jatkaa historiatoimikunnan puheenjohtajana

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus nimesi historiatoimikuntaan professori Laura Kolben, dosentti Erkki Tuomiojan, professori Martti Häikiön, dosentti Jessica Parland-von Essenin, professori Anu Lahtisen ja tiedonhallintapäällikkö Jussi Jääskeläisen. Puheenjohtajaksi nimettiin Laura Kolbe ja varapuheenjohtajaksi Erkki Tuomioja.

Varajäseniksi valittiin professori Marjaana Niemi, tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss, professori Pia Olsson, toiminnanjohtaja Tero Halonen, työväenopiston rehtori Ville Ylikahri ja erikoistutkija Panu Haavisto. 

Historiatoimikunnan tehtävänä on suunnitella ja tuottaa kaupungin historian uutta tutkimusta sekä yleistajuisia ja eri kielisiä versioita jo laadituista tutkimuksista eri julkaisukanaville. Toimikunnan tehtävänä on myös edistää kaupungin paikallishistorian tutkimusta ja tietoisuutta kaupunginosien ja alueiden historiasta sekä tukea asiantuntemuksellaan kaupungin toimialojen, virastojen ja liikelaitosten historiahankkeiden tuottamista.

Kaupunkitutkimuksen asiantuntemus

Helsingin historiatoimikunta on toiminut vuodesta 1913 lähtien ja sen jäsenet edustavat historian, kaupunkihistorian ja kaupunkitutkimuksen asiantuntemusta Helsinki-kontekstissa. Lisäksi he edustavat tutkimuksen ja historiatietoisuuden levittämisen kannalta olennaisia sidosryhmiä tutkimus- ja kulttuurilaitoksissa.

Kaupunginhallitus asetti toimikaudekseen myös nimistötoimikunnan, jonka tehtävänä on tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista asemakaavojen nimikysymyksistä sekä muista nimistökysymyksistä.

Nimistötoimikunnan jäsenet ja kaupunginhallituksen kokouksen muut päätökset ovat luettavissa kaupunginhallituksen kokouksen päätöstiedotteesta.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme