Helsingin Diakonissalaitos

Laura Raitio Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen valtuuskunta valitsi syyskokouksessaan 14.12. TkL Laura Raition säätiön hallituksen puheenjohtajaksi ja uudeksi hallituksen jäseneksi. Raitio seuraa tehtävässä yhdeksän vuotta hallituksen jäsenenä ja kuusi vuotta puheenjohtajana toiminutta DI Maija-Liisa Frimania.

Laura Raitio (kuvaaja: Pertti Nisonen)
Laura Raitio (kuvaaja: Pertti Nisonen)

Laura Raitiolla on vahvaa kokemusta monipuolisista liiketoiminnan johtotehtävistä ja hallitustyöskentelystä. Hän toimi Diacor terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtajana 2014–2017 ja sitä ennen johtotehtävissä mm. Ahlstrom Oyj:ssä. Raitio on hallituksen jäsenenä Neste Oyj:ssä, Suominen Oyj:ssä sekä Raute Oyj:ssä. Lisäksi Raitio on Boardman Oy:n partneri ja hallituksen jäsen sekä Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen jäsen ja puheenjohtaja.

Helsingin Diakonissalaitoksen hallituksessa jatkavat ekonomi, OTK Tuula Entelä (varapj.), DI Paula Laine, OTK Merja Karhapää, KTM Jussi Laitinen ja VTT ja dosentti Juho Saari. Uutena jäsenenä hallituksessa aloittaa professori Heikki Hiilamo.

Säätiön sääntöjen mukaan hallituksen jäsenten toimikausi on kolme vuotta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan.

”Haluan lämpimästi kiittää Maija-Liisa Frimania, Leena Rantasta ja Jarno Ranista, jotka nyt jättävät hallituksen. He ovat kaikki pitkäaikaisia hallituksemme jäseniä ja antaneet tärkeän panoksensa Diakonissalaitokselle. Samalla haluan toivottaa tervetulleiksi uudet jäsenemme Laura Raition sekä Heikki Hiilamon”, valtuuskunnan puheenjohtaja Teemu Laajasalo sanoo.

Valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Teemu Laajasalo

Syyskokouksessa vahvistettiin myös säätiön valtuuskunnan jäsenet. Puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiin nykyinen puheenjohtaja, Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Harri Lauslahti. Laajasalo valittiin valtuuskunnan puheenjohtajaksi syyskuussa 2017, kun valtuuskunnan puheenjohtaja Irja Askola ilmoitti jättävänsä tehtävän eläkkeelle jäämisen johdosta.

Valtuuskunnan jäseninä jatkavat Sakari Ahdekivi, Anne Berner, Kristiina Jansson-Saarela, Pia-Noora Kauppi, Virva Nyback, Timo Pasanen, Vesa Rajala, Harri Sailas, Jari Sinkkonen, Risto Vahanen ja Björn Vikström.Uusina jäseninä aloittavat Sari Lounasmeri ja Jukka Pakarinen.

Säätiön valtuuskuntaan kuuluu 12–18 jäsentä, joista valtuuskunta nimittää itse 7–13 jäsentä. Sen lisäksi Helsingin Diakonissalaitoksen sisarkunnan sisarneuvosto nimeää yhden jäsenen, henkilöstö kaksi jäsentä sekä Helsingin ja Porvoon hiippakuntien tuomiokapitulit kumpikin yhden jäsenen.  Valtuuskunnan jäsenten toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Teemu Laajasalo
valtuuskunnan pj
teemu.o.laajasalo@evl.fi


Laura Raitio
hallituksen pj
puh. 050 386 0004
laura.raitio@gmail.com

Kuvat

Laura Raitio (kuvaaja: Pertti Nisonen)
Laura Raitio (kuvaaja: Pertti Nisonen)
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

”Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ansaitsevat muutakin kuin kylmiä roiskeläppiä” – Helsingin Diakonissalaitos ja Wolt käynnistävät kampanjan26.3.2018 06:30Tiedote

Nuorten eriarvoistuminen näkyy siinä, miten ja mitä he syövät. Kun yhdellä on mahdollisuus syödä edullisesti terveellistä opiskelijaruokaa, kokeilla uusia ravintoloita ja ruokakulttuureja, toinen seisoo leipäjonossa tai nauttii yksin kotona kylmän einespizzan. Siksi Helsingin Diakonissalaitos ja Wolt käynnistävät lahjoituskampanjan, jonka tavoitteena on tuoda koulu- ja työelämän ulkopuolelle jääneet nuoret yhteisen pöydän ja hyvän ruoan ääreen.

Helsingin Diakonissalaitokselta yhteisön tukea paperittomille22.3.2018 07:30Tiedote

TIEDOTE 22.3.2018. Helsingin Diakonissalaitoksen uusi hanke tekee etsivää työtä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten parissa ja tarjoaa heille toimettomuuden sijaan yhteisöllistä toimintaa ja yhteisön tukea. Samalla kun rakennetaan ihmisiin luottamuksellista yhteistyösuhdetta, tarjotaan psykososiaalista tukea, neuvontaa, palveluohjausta ja oikea tietoa siitä, mitä ilman oleskelulupaa Suomeen jääminen tarkoittaa, minkälaisia seurauksia sillä voi olla ja millaisia vaihtoehtoja heillä on.

Vamoksen mediayksikkö tuo nuorten äänen kuuluville20.3.2018 07:00Tiedote

Liian usein nuorten asioista puhuvat muut kuin nuoret itse. Näin on etenkin silloin, kun on kyseessä paljon tukea tarvitsevat nuoret. Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten Vamos perustaa kevään ajaksi mediayksikön, jonka tehtävänä on kertoa sosiaalisessa mediassa videon, valokuvan ja tekstin välityksellä nuorten tarinoita heidän elämästään, niin opiskelu- ja työkuvioista, vaikeuksien voittamisesta kuin tulevaisuuden haaveistakin. Tavoitteena on tuoda nuorten oma ääni esiin ja siten lisätä heidän vaikuttamismahdollisuuksiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme