SDP EDUSKUNTA

Lauri Ihalainen: Tulisiko eduskuntavaalit olla arvovaalit – SDP on arvopuolue

Jaa

Sosialidemokraattien perusarvot rakentuvat vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta sekä ihmisyyden kunnioittamisesta. Vapaus tuo myös vastuuta toisista ja luonnosta. Maailma muuttuu ympärillä, mutta arvot ovat kestäviä –tienviittoja parempaan tulevaisuuteen.

Tämä aika huutaa arvokeskusteluja vihan, populismin ja eriarvoisuuden kasvaessa. Markkinauskovaiset kyseenalaistavat hyvinvointiyhteiskunnan perusidean ja kaikkia ei pidetä mukana ja osallisteta työssä ja yhteiskunnassa.

Minusta sosialidemokratia on kansanliike, joka kutoo yhteen ympäristöllisesti kestävän laadullisen kasvun ja kansalaisten eriarvoisuuden vähentämisen. SDP on kansanvallan liike, joka palkitsee työntekoa. Ihmisarvoa ei saa sitoa työhön, vaikka työ on ihmiselle enemmän kuin keino tulla toimeen.

Tehtävämme on tarjota ihmiselle turvaa ja tukea riippumatta ihmisten taustoista, varallisuudesta tai postinumerosta. Tasa-arvoinen ja sivistynyt yhteiskunta ei jaa ihmisiä ja ihmisoikeuksia ihon värin, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnollisen vakaumuksen mukaan. Me olemme ihmisten ja ihmisyyden liike.

Muita monimutkaisempaa maailman ja yhteiskuntamme kehitystä on hahmottaa – ennustettavuuden jänneväli lyhenee – sitä tärkeämmäksi muodostuu hahmottaa tulevaisuutta arvojen avulla. SDP paikka on olla antamassa toivoa paremmasta samalla tunnustaen, että kaikkiin kysymyksiin ei ole valmiita vastauksia. SDP:n pitää myös itse uudistua kansanliikkeenä ja rakentaa teoilla luottamusta myös nuoriin.

SDP:llä on kansanliikkeen laajalla osallisuudella valmistellut tulevaisuusohjelmia ja hyvin hahmotettuja tulevan vaalikauden tavoitteita. Yhteiskunnallisen keskustelun aloitteellisuus ja poliittinen ilmatila ovat hyvin hallussa – katse tulevaisuudessa.

Uskon SDP:n arvostuksen kansalaisten keskuudessa perustuvan siihen, että olemme luotettava kansanliike, joilla on kestävät perusarvot, joiden pohjalta arkitavoitteet ja tapa toimia rakentuu.

Siksi toivon, että vaalikeskusteluissa puhutaan arvoista, isoista tulevaisuusteemoista, eikä vain yksittäisistä – sinänsä tärkeistä teemoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Werning tyytyväinen Kouvola-Kotka-Hamina rataosuuden parantamisesta18.6.2019 13:37:29 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) on tyytyväinen, että hallitus on huomioinut lisätalousarvioesityksessä Kouvola-Kotka-Hamina rataosuuden parantamisen. Hiljattain julkistetussa hallitusohjelmassa liikenneinfraan kohdistuvat panostukset nousivat selvästi esille. Kymenlaaksoon kohdistuu merkittävä raideinvestointeja jo heti hallituskauden alussa meille tärkeisiin hankkeisiin. - Tänään hallituksen ensimmäisessä lisätalousarvioinfossa tiedotettiin uusista liikenneinfran investoinneista, jotka lähtevät liikkeelle välittömästi. Kouvola - Kotka - Hamina rataosuuden parantaminen oli näissä investoinneissa mukana. Tämä tarkoittanee vihdoinkin puuttuvan kaksoisraiteen saamista. Tämä investointi on hyvin merkityksellinen, sillä Kotkan ja Kouvolan välinen ratayhteys on yksi Suomen vilkkaimpia tavaraliikenteen väyliä, Werning toteaa. Hamina - Kotkan sataman toiminnan kannalta toimiva rataosuus Kouvolaan on hyvin tärkeä. Kaksoisraiteen merkitystä ei voida vähätellä myöskään Kouvolan Rautatie- ja maa

SDP:n Väätäinen: Rinteen hallitukselta merkittävät panostukset myös Pohjois-Savoon18.6.2019 13:34:45 EESTTiedote

Rinteen hallitus esittää tänään julkistetussa vuoden 2019 2. lisätalousarviossa rahoitusta 55 miljoonaa euroa Ylivieska-Iisalmi ja Siilinjärvi-Ruokosuo rataosuuksien sähköistämiseen ja Iisalmen kolmioraiteen rakentamiseen. Radalla on runsaasti kaivosteollisuuden sekä kemian ja metsäteollisuuden tavaraliikennettä. Vuosittainen rahdin määrä radalla on ollut noin kaksi miljoonaa tonnia. Radan sähköistys lisää rautatieliikenteen kilpailukykyä Itä-Suomesta ja Kainuusta Pohjanlahden satamiin, tehostaa kuljetusketjuja ja parantaa alueen yritysten kilpailukykyä. Pohjois-Savon tarvitsee valtion panostusta elinvoiman vahvistamiseen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia tavoitteita.

SDP:n Ojala-Niemelä: Ajoksen sataman väylän syventäminen etenee18.6.2019 12:33:08 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kiittää pääministeri Rinnettä ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia tämän päiväisestä päätöksestä sitoutua Ajoksen sataman väylän syventämiseen. Asiasta löytyy pöytäkirjamerkintä tänään julkaistussa lisätalousarvioesityksessä. - On hienoa, että Rinteen hallitus turvaa Lapin kehittyvälle teollisuudelle kilpailukykyiset kuljetukset varmistamalla Kemin Ajoksen sataman tuloväylän syventämisen. Sataman syventäminen palvelee saumattomasti alueen suurteollisuutta, joka tuottaa lähes kymmenesosan Suomen vientituloista, Ojala-Niemelä iloitsee. - Tämä on merkittävä päätös koko Lapin teollisuuden työpaikoille ja yritysten toimintamahdollisuuksille. Päätös palvelee paitsi nykyistä teollisuutta niin myös tulevia biojalostusinvestointeja. Kahden vireillä olevan investoinnin edellytyksenä on väylän syventäminen nykyisestä 10 metristä 12 metriin, Ojala-Niemelä toteaa. - Kemin sataman rooli korostuu koko Lapin alueen teollisuuden vientisataman

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme