Lautasella 2019 antaa vinkkejä erityisruokavalioita noudattaville – mitä on hyvä tietää esimerkiksi ravintolassa tai matkalla?
Erityisruokavalioista puhutaan nykyisin paljon, mutta onko erityisruokavalioasiakas ravintolassa haaste vai mahdollisuus? Tähän aiheeseen etsitään vastausta paneelikeskustelussa, jossa ovat mukana Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kokemusasiantuntija Hanna-Kaisa Lehtiniemi, Diabetesliiton viestintäjohtaja Laura Manninen, Crohn ja Colitis ry:n järjestösuunnittelija Maria Joutsen, Pellas Cafén yrittäjä Katriina Pellas ja ravintola Plattan keittiömestari Markus Fogelholm. Paneelikeskustelu järjestetään Lautasella-lavalla lauantaina 6.4. klo 12.
Erityisruokavalion noudattaminen poikkeusoloissa, esimerkiksi matkalla, voi olla haastavaa. Tämän kevään abiturientti ja keliaakikko Siiri Kinnari ja hänen äitinsä Minna Kinnari rakastavat matkailua, ja heillä on vinkkejä sujuvaan matkanteon ja hyvän ruokailun yhdistämiseen. Siiri ja Minna Kinnari jakavat näitä käytännön matkailuvinkkejä Tietoiskulavalla perjantaina 5.4. klo 14.
Ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen kertoo tapahtumassa, miksi kannattaa vaihtaa kasvikunnan tuotteisiin. Samalla hän neuvoo, mitä kaikkia vaihtoehtoja löytyy eläinkunnan tuotteiden sijaan ja rinnalle. Puheenvuorossa paneudutaan täyspainoiseen vegaaniruokavalioon sekä niihin ravintoaineisiin, joihin vegaaniruokavaliota noudattavan on erityisesti syytä kiinnittää huomiota. Kaipiainen puhuu Lautasella-lavalla perjantaina 5.4. klo 13.30 ja lauantaina 6.4. klo 16.
Viidesosalla suomalaisista on alkoholista riippumaton rasvamaksa. Maksan terveys liittyy kaikkiin kansantauteihimme, eikä kenenkään maksa välty nykymaailmassa rasitteilta. Terve maksa -luento kertoo ne asiat, jotka jokaisen tulisi tietää maksan merkityksestä hyvinvoinnille. Luennon pitää ravitsemustieteen maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Marja Ruuti Tietoiskulavalla perjantaina 5.4. klo 14.20.
Lautasella-messujen koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla lautasella.fi.
Lautasella 2019 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, joihin kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18.
Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialitto.fi
www.lautasella.fi, #lautasella2019 | Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com | Voit akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
FinnBuild Highlights 2024 -kilpailu on avattu23.4.2024 10:35:41 EEST | Tiedote
FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään jälleen vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkamessut FinnBuild täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Kansainvälinen juhlatapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.10.24.
Lapsiperheet viihtyivät ennätysmäärin viikonloppuna Lapsi- ja Lemmikkimessuilla21.4.2024 18:12:40 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskus täyttyi viikonloppuna lapsiperheistä ja eläinystävistä, kun Lapsimessut ja Helsingin Lemmikkimessut järjestettiin suuren suosion saattelemina, kävijöitä uuden Ruokamessut 2024 kanssa oli lähes 59 000.
Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.
Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin tänään uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai Mö Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen19.4.2024 11:22:13 EEST | Tiedote
Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme