MessukeskusMessukeskus

Lautasella-tapahtuma esittelee erityisruokavalioita lokakuussa

Jaa
Erityisruokavaliota noudattaville ja niistä kiinnostuneille suunnattu Lautasella-tapahtuma tarjoaa messukävijöille tietoa, inspiraatiota ja uutuustuotteita. Teemoina nousevat esille niin gluteenittomuus, vege ja vegaanisuus kuin erilaiset allergiat. Lautasella 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.

Lautasella-lavan ohjelmassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaistukea ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta tietoa esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliosta ja kasvisruoasta sekä käytännön vinkkejä leivontaan ja juhliin.

Paikalla on useita asiantuntijoita, joita ovat muun muassa Keliakialiiton asiantuntijalääkäri, lääketieteen tohtori Pilvi Laurikka sekä Keliakialiiton ravitsemusterapeutit Miika Wynne-Ellis ja Sanna Arnala. Laurikka kertoo vatsavaivoista ja keliakiatutkimuksiin hakeutumisesta. Wynne-Ellis ja Arnala antavat puolestaan käytännön vinkkejä, miten tarkka gluteenittomassa ruokavaliossa pitää olla.

Haastateltaviksi lavalle tulevat olympiauimari, keliakiaa sairastava Matti Mattsson ja Gluteenittoman elämän lähettiläs 2022 ”Pinkit korkokengät” Maiju Hannolin, jotka kertovat gluteenittomasta arjestaan ja kokemuksistaan. Tuotekehittäjä Helena Kemppainen tarjoaa puheenvuorossaan vinkkejä, miten durraa ja teffiä voi käyttää leivonnassa.

Paneelikeskustelujen aiheena on erityisruokavalioasiakas ravintolassa ja kahvilassa. Aihetta käsitellään keliaakikon, allergisen ja vegaanin näkökulmasta. Yhtenä panelistina on mukana Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino, joka sairastaa keliakiaa ja noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Hän työskentelee hovimestarina Finnjävel Salongissa.

– Mielestäni tärkeintä ravintolassa asioidessa on kertoa avoimesti omasta ruokavaliostaan. Nykyisin ruokavaliovaatimuksiin suhtaudutaan vakavasti, kunhan ne vain ovat henkilökunnan tiedossa. Suosittelen myös selvittämään ainakin jonkun verran ennakkoon ravintolan tarjontaa ja ruokalistaa, Heino sanoo.   

Heino on mukana erityisruokavalioasiakkaita käsittelevässä paneelikeskustelussa sunnuntaina 29.10. klo 12.

Lautasella-messujen ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keliakialiitto ja Helsingin Messukeskus. Eri järjestöistä mukana messuilla ovat Allergia, Iho- ja Astmaliitto, IBD ja muut suolistosairaudet, Marttaliitto, Suomen Luustoliitto ja Suomen Reumaliitto.

Lautasella 2023 -messuilla on oma Gluteeniton elämä -alue, jossa voi tutustuma, maistella ja ostaa gluteenittomia tuotteita. Messuilla on lisäksi toiminnallista ohjelmaa lapsille.

Erityisruokavalioita esittelevä Lautasella 2023 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa lauantaista sunnuntaihin 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Viini & Ruoka ja Kirjamessut ovat avoinna to–su 26.–29.10. Lautasella-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto. Viini & Ruoka -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Viini-lehti.

www.lautasella.fi, #lautasella2023, Facebook @lautasellamessut

Lisätietoja:

Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialitto.fi. www.keliakialiitto.fi

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. www.messukeskus.com

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren Yhdessä/Together-teemanäyttely tuo näkyviin erilaisia yhdessä olemisen tapoja ja arkea kohottavia yksityiskohtia30.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin tapahtuman Yhdessä/Together-teemaa monista näkökulmista – ihmisten yhdessäolon tapojen, mutta myös esineiden. Studio Plentyn suunnittelemassa näyttelyssä keskustelevat monumentaalisuus ja arjen pienet detaljit. Näyttely sisältää päivittäin muuttuvan osion, jossa arkea kohottavat, usein huomaamattomiksi jäävät esineet nousevat keskiöön ja vaihtavat omistajaa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Radical Health Festival Helsinki 2023: Ohjelma on julkistettu29.5.2023 13:09:45 EEST | Tiedote

Radical Health Festival Helsinki 2023 on julkistanut ohjelmansa. Uusi eurooppalainen terveysfestivaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen niin yksityiset kuin julkiset toimijat sekä terveysalalla toimivat ammattilaiset ja päättäjät mahdollisimman laajasti. Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman ohjelma koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista, interaktiivisista työpajoista, paneelikeskusteluista ja vierailuista kiinnostaviin tutustumiskohteisiin. Tapahtuman teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio. ”Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman korkeatasoinen ohjelma esittelee laajasti terveysalan innovaatioita, teknologioita ja käytäntöjä. Digitalisoituva toimintaympäristö vaatii terveysalalta radikaalia uudistumista ja ennakkoluulotonta yhteistyötä. Festivaalimme ohjelma kannustaa muutokseen ja haas

Prätkällä töihin -päivän 9.6. teemana moottoripyöräilyn aloittaminen – päivän keulakuvana liikenneopettaja Kai Niukkanen29.5.2023 12:25:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä perjantaina 9.6.2023 kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – ja innostamaan kaikkia moottoripyöräilystä kiinnostuneita ajamaan ajokortin. Päivän kummina toimii tänä vuonna liikenneopettaja ja autokouluyrittäjä Kai Niukkanen Autokoulu Startista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme