Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lauttasaaren sillan katu- ja liikennesuunnitelmat tulossa päätöksentekoon

Jaa

Lauttasaaren silta on menossa ensi kesänä peruskorjaukseen. Lauttasaaren sillan katu- ja liikennesuunnitelmia käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa tiistaina 20.11.

Lauttasaaren sillan liikennejärjestelyiden muuttaminen tuli ajankohtaiseksi sillan peruskorjauksen takia. Vuonna 1969 valmistunut silta on huonossa kunnossa, ja peruskorjauksessa kunnostetaan ja vahvistetaan sillan rakenteita. Samalla päivitetään liikennejärjestelyjä vastaamaan muuttuneita suunnitteluperiaatteita.

Päätettävänä katusuunnitelma ja liikennesuunnitelma

Sillalle on tehty katusuunnitelma, jossa esitetään, että sillalla olisi jatkossa yksi ajokaista keskustan suuntaan ja kaksi ajokaistaa Lauttasaaren suuntaan. Kaupunkiympäristölautakunta päättää katusuunnitelman hyväksymisestä. Katusuunnitelman mukaiset muutostyöt pyritään toteuttamaan peruskorjauksen yhteydessä.

Yksisuuntaiset pyörätiet sillalle

Pyörätiet sillalla olisivat jatkossa yksisuuntaiset ja tasoerotellut niin ajoradasta kuin jalkakäytävistä. Tämä kolmitasoratkaisu parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

Samassa kokouksessa päätettäväksi tulee Lauttasaaren sillan ympäristön liikennesuunnitelma. Suunnitelma koskee sillan lisäksi Lauttasaarentietä välillä Meripuistotie–Lauttasaaren silta ja Porkkalankatua välillä Lauttasaaren silta–Tallberginkatu.

Katusuunnitelma oli nähtävillä lokakuussa ja samaan aikaan tarkasteltavissa oli liikennesuunnitelma, jota esiteltiin yleisötilaisuudessa. 

Lisätiedot:

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslista 20.11.2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katusuunnitelma:
Katariina Hämäläinen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 20706
katariina.m.hamalainen@hel.fi

Liikennesuunnitelma:
Eeva Väistö
liikenneinsinööri
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 37353
eeva.vaisto@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme