Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lauttasaaren sillan peruskorjaus alkaa elokuussa

Jaa

Lauttasaaren sillan peruskorjauksen suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että rakennusurakan urakoitsijaa kilpailutetaan.

Lauttasaaren silta vuonna 2012. Kuva: Kimmo Brandt.
Lauttasaaren silta vuonna 2012. Kuva: Kimmo Brandt.

Alustavan aikataulun mukaan peruskorjaus alkaa elokuun 2019 aikana ja kestää heinäkuulle 2021. Työstä aiheutuu liikennehaittaa marraskuulle 2020 asti.

Lauttasaaren silta on tullut peruskorjausikään. Vuonna 1969 valmistunut silta on huonossa kunnossa, ja peruskorjauksessa kunnostetaan ja vahvistetaan sillan rakenteita. Samalla päivitetään lopullisia liikennejärjestelyjä vastaamaan uutta katusuunnitelmaa. Sillalla oleva nostoläppä suljetaan pysyvästi urakan aikana.

Kaikkien kulkuneuvojen kulku säilyy sillalla koko urakan ajan, mutta työmaa tulee vaikuttamaan liikkumiseen. Tilapäisistä liikennejärjestelyistä tiedotetaan lähempänä rakennusurakan alkua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sillan korjaussuunnittelu, projektijohtaja Eero Sihvonen p. 09 310 39448

Katusuunnittelu, projektipäällikkö Katariina Hämäläinen p. 09 310 20706

Kuvat

Lauttasaaren silta vuonna 2012. Kuva: Kimmo Brandt.
Lauttasaaren silta vuonna 2012. Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun voittanut ehdotus on ”Kaupungin porteilla – Tiedon portailla”11.10.2019 15:00:00 EESTTiedote

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Kaupungin porteilla – Tiedon portailla”, jonka tekijöiksi paljastuivat Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen. Lisäksi tuomaristo päätti jakaa kunniamaininnan nimimerkille ”Banana Split”, jonka tekijät ovat Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Nomaji maisema-arkkitehdit Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme