Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lauttasaaren silta avautuu kokonaan liikenteelle 11.12.

Jaa

Lauttasaaren sillan korjaus on loppusuoralla. Silta avautuu kokonaan liikenteelle perjantaina 11. joulukuuta.

Sillan viimeistelytöitä 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen
Sillan viimeistelytöitä 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen

Tällä hetkellä urakoitsija Kreate Oy tekee sillalla asvaltointeja ja katumerkintöjä. Tämän vuoksi kävelijät ja pyöräilijät ovat jo siirtyneet käyttämään sillan eteläpuolista noin neljä metriä leveää kävely-  ja pyörätietä.

Peruskorjauksen yhteydessä silta on muutettu kävelijöille ja pyöräilijöille paremmin sopivaksi. Korjauksen jälkeen sillalla on yhteensä kolme ajokaistaa, yksi Lauttasaaresta keskustaan ja kaksi ajokaistaa keskustasta Lauttasaareen. Sillan pohjois- ja etelälaidoilla on erilliset jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Vilkasliikenteisempi eteläinen jalkakäytävä on neljä metriä leveä, joten sillä on tilaa myös onkijoille.

Vuonna 1969 valmistunut silta oli huonossa kunnossa. Peruskorjauksessa kunnostettiin ja vahvistettiin erityisesti sillan rakenteita. Sillalla oleva nostoläppä on suljettu pysyvästi. Siltakorjauksen rakentamiskustannukset olivat 18,5 miljoonaan euroa.

Sillan korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vilho Hiltunen
vastaava mestari
Kreate Oy
puh. 0500874263
vilho.hiltunen@kreate.fi

Teemu Koivula
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39925
teemu.koivula@hel.fi

Kuvat

Sillan viimeistelytöitä 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen
Sillan viimeistelytöitä 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen
Lataa
Silta Lauttasaaren suunnasta 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen
Silta Lauttasaaren suunnasta 9.12. Kuva: Helsingin kaupunki / Lauri Hänninen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.1.202121.1.2021 18:11:47 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.1.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 4.2.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme