Karisto

Leah Johnsonin lämmin ja hauska Jos vain kruunun saisin on ”queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi”

Jaa

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Liz Lighty uskoo olevansa liian musta, köyhä ja kömpelö loistaakseen pienessä, yläluokkaisessa kotikaupungissaan. Hän aikookin jättää Campbellin kauas taakseen ja suunnata eliitticollegeen opiskellakseen lääkäriksi. Suunnitelma kuitenkin romuttuu, kun hän ei saa rahallista tukea jatko-opintoihinsa.

Päättäjäistanssien kuningattarelle luvattu stipendi kattaisi collegen kustannukset, joten Liz karaisee itsensä ja osallistuu armottomaan kisaan, joka häntä muuten ei millään tasolla kiinnostaisi. Kokemuksesta tekee siedettävän ainoastaan uusi oppilas Mack, joka tavoittelee samaista kruunua.

Jos vain kruunun saisin sai Stonewall-kunniamaininnan harvinaisen ansioituneesta seksuaali- tai sukupuolivähemmistökuvauksestaan. Lisäksi näyttelijä-ohjaaja Reese Witherspoon valitsi teoksen kirjakerhonsa ensimmäiseksi YA- eli young adult -suosituksekseen. Arvostettu Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi kirjan viime vuoden parhaimpien joukkoon, ja kutsuu sitä ”queer-tanssiaisromanssiksi, jota et tiennyt tarvitsevasi” ja ”täydelliseksi romanttiseksi komediaksi.”

Kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Leah Johnson on kotoisin Yhdysvaltojen Keskilännestä ja asuu nykyään New Yorkissa. Hänen kirjoituksiaan on ilmestynyt muun muassa Teen Voguessa, Harper’s Bazaarissa ja Cosmopolitanissa.

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Reece T. Williams
Kuva: Reece T. Williams
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Marraskuu lähestyy, oletko valmis? Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu on valloittava tarina talven pimeyden selättämisestä12.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Marraskuuta kammoava kirjailija, erityisnuorisotyönohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Laura Suomela kirjoitti lohtukirjan 17-vuotiaana kotoa pois muuttavasta Emmistä, jonka uusi, itsenäinen elämä ei lähde käyntiin ihan niin kuin hän oli toivonut. Kaiken lisäksi vuoden synkin ajankohta painaa päälle. Voiko marraskuuta peitota millään?

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme