Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskusHanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ledarskapsprogrammet Tandem Leadership prisas

Jaa

Samfundet Sverige-Finland har tilldelat det tvärsektoriella ledarskapsprogrammet Tandem Leadership utmärkelsen ”Årets främjare 2018 av relationerna mellan Sverige och Finland”

Priset som årets främjare har delats ut sedan 2012 och ges till en organisation eller person som har bidragit till att stärka och främja de svensk-finska relationerna. Priset mottogs av projektchef Jessica Melin Hirschfeldt på Finlandsinstitutet den 5 april 2018.

"Jag är mycket glad över att Samfundet Sverige-Finland väljer att uppmärksamma det viktiga arbete som vi gör för att bredda och förnya nätverken mellan länderna", säger Melin Hirschfeldt, som varit med och drivit programmet sedan starten.

Tillsammans med sina finländska kollegor på Hanaholmen och moderatorn Maria Wetterstrand har Hirschfeldt varit en drivande faktor bakom Tandem Leaderships framgång.

"Det som gör Tandem Leadership speciellt är blandningen av unga drivna ledare som deltar i programmet. Vi ser deltagarnas olikheter som en av programmets styrkor. Programmet visar verkligen vilka positiva resultat man kan uppnå när man sammanför och inkluderar människor från olika bakgrunder, perspektiv och åsikter och skapar ett samarbete däremellan", säger Melin Hirschfeldt.

Det bilaterala och tvärsektoriella ledarskapsprogrammet Tandem Leadership har blivit ett framgångsrikt ledarskapsprogram för unga ledare i åldrarna 25 till 35 från Sverige och Finland. Programmet bygger hållbara relationer, som är gynnsamma för ländernas framtida samarbete. 

Verksamheten är nu inne på sitt sjätte år och omfattar totalt 120 unga ledare från olika sektorer i Sverige och Finland. Programmets syfte är att bygga upp en ökad samverkan mellan de representerade sektorerna och att skapa en förnyelse av de personliga banden mellan Sverige och Finland. Genom utbyte av kunskap och erfarenhet lyfter Tandem Leadership ländernas gemensamma utmaningar och möjliggör samverkan och problemlösning. Programmet drivs av Kulturfonden för Sverige och Finlands projektkontor Tandem, tillsammans med Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

"Tack vara Tandem Leadership och alla fantastiska och oväntade möten känns både Sverige och Finland närmare", säger den tidigare deltagaren Tobias Porserud, CEO för TalentEye.

Projektledningen lägger stor vikt vid rekrytering av deltagarna. Förutom att deltagarna ska vara ledande i sin position ska de även vara redo att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap och se nyttan av att lära sig av de andra deltagarna. Rekryteringsmålet är att skapa en bra kombination av sektors- och könsfördelning, politisk tillhörighet och kulturell mångfald. Deltagarnas engagemang, lyhördhet, och förmåga att dela med sig själva och sina kunskaper är en stor del av programmets goda resultat. 

"Alumninätverket växer kontinuerligt och är redan nu en mycket värdefull resurs för ländernas samarbete. Det krävs mycket arbete att upprätthålla ett aktivt nätverk i den skalan, men det är en värdefull investering för ländernas framtida samarbete", konstaterar Melin Hirschfeldt.

 För mer information om Tandem Leadership:

www.tandemleadership.com 

Projektchef Sverige, Jessica Melin Hirschfeldt
Jessica@kulturfonden.net
+46 767 66 50 19  

T.f. Projektchef Finland, Henrik Huldén
henrik.hulden@hanaholmen.fi

För mer information om Årets främjare-priset:

Samfundet Sverige-Finland

Ordförande, ambassadör Anders Liden

andersliden@yahoo.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme