Legendaarinen metalliyhtye Kiuas täyttää tasavuosia ja julkaisee livetaltiointien sarjan

Jaa

Lehdistötiedote 19.5.2020. Kiukaan perustamisesta tulee täyteen tasan 20 vuotta toukokuussa 2020. Tasavuosien kunniaksi yhtye julkaisee tiedettävästi viimeisen konserttinsa livetaltioinnin. Keikka äänitettiin ja kuvattiin syksyllä 2013 loppuunmyydyllä Helsingin Nosturilla. Kiukaan jäähyväiskeikka sisältää lähes kolme tuntia materiaalia ja 22 liveversiota yhtyeen kaikkien studioalbumien kappaleista. Kaikki Kiukaassa vaikuttaneet jäsenet nähdään lavalla ja settilistasta löytyy myös muutama erittäin harvinainen veto.

Kiuas / Mikko Salovaara
Kiuas / Mikko Salovaara

Livetaltionnista ei tehdä kaupallista julkaisua vaan Kiuas julkaisee konsertista yhden kappaleen kerrallaan 2-3 viikon välein Kiukaan YouTube-kanavalle ilmaiseksi vapaasti kaikille striimattavaksi. Keikan avauskappale "Of Ancient Wounds" julkaistaan Vakkajuhlien päivänä 25.5.2020.

"Päätimme vihdoin puristella tämän projektin kasaan ja mielestäni Kiukaan hieno livemeininki, materiaalin leveys ja keikan erityisyys välittyy tämän tallenteen kautta. Nyt poikkeuksellisena koronakeväänä on mukava laittaa livemateriaalia jakoon kaikille kotisohvilta fiilisteltäväksi. Iso kiitos kaikille, jotka olivat mukana rakentamassa juuri edesmenneen Nosturin spektaakkelia ja lisäksi erityiskiitos kaikille teille, jotka ovat olleet mukana Kiukaan hienossa tarinassa tavalla tai toisella" sanoo yksi Kiukaan perustajajäsenistä ja julkaisun tuottaja Markku Näreneva.

"Haluaisin mitä suurimmalla nöyryydellä ja vaatimattomuudella todeta, että kyseessä on kuitenkin kenties eeppisin rock/metalli-spektaakkeli heti sen jälkeen kun aikoinaan Väinämöinen soitti kanneltaan niin kauniisti että liikuttui kyyneliin omasta soitostaan - kuten tunnetusti Kalevalassa (faktatietona) asia kerrotaan. Samoin tässä Nosturin jäähyväiskeikassa on pinnassa suurten tunteiden kirjo, (kirjaimellisesti) tulta ja tappuraa, ja hienkatkuista livesoittoa kaikkine inhimillisine rosoineen", toteaa Mikko Salovaara.

Livetaltionnin miksauksesta ja masteroinnista vastaa Mikko Herranen, livemiksauksesta ja äänittämisestä Tapio Pennanen ja kuvamateriaalin editoinnista Toni Salminen.

Settilista:

Of Ancient Wounds, julkaisu 25.5.2020
The Decaying Doctrine, julkaisu 15.6.2020
Winter in June, julkaisu 29.6.2020
Of Winds of Death We Ride, julkaisu 13.7.2020
Of Love, Lust and Human Nature, julkaisu 27.7.2020
And the Northstar Cried
Reformation (Wrath of the Old Gods)
Kiuas War Anthem
Bleeding Strings (featuring Mr Crab)
Through the Ice Age
Aftermath
The New Dark Age
After the Storm
Summer’s End
Wanderer’s Lamentation
Black Winged Goddess
The Visionary
To Excel and Ascend
Of Sacrifice, Loss and Reward
Warrior Soul
The Spirit of Ukko
Across the Snows 

Discografia:

Winter in June (EP) 2004 (Rage of Achilles Records)
The Spirit of Ukko 2005 (Universal)
Reformation 2006 (Universal)
The New Dark Age 2008 (Universal)
Lustdriven 2010 (Universal)

www.kiuasband.com

https://www.facebook.com/kiuasofficial/

https://www.youtube.com/user/kiuasband

 

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut ja yhteystiedot

info@kiuasband.com

Kuvat

Kiuas / Mikko Salovaara
Kiuas / Mikko Salovaara
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Crom ProductionsTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.