Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: lasten oikeuksia puolustava yleisurheilulegenda Patrik Sjöberg saapuu Hanasaareen

Jaa

Ruotsalainen korkeushypyn maailmanmestari ja moninkertainen olympiamitalisti Patrik Sjöberg vierailee Hanasaaressa 14. maaliskuuta.

Patrik Sjöberg. Valokuvaaja: Erik Josjö.
Patrik Sjöberg. Valokuvaaja: Erik Josjö.

Sjöberg osallistuu seminaariin, jossa käsitellään lasten ja nuorten suojelemista seksuaalirikoksilta. Patrik Sjöberg joutui itse seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi lapsuusvuosinaan.

”Patrik Sjöbergillä on ollut rohkeutta kertoa omista traumaattisista kokemuksistaan auttaakseen muita. Hän tekee työtä monella tasolla ja on yksi kantavista voimista voittoa tavoittelemattoman ”Treskablinoll”-järjestön takana. Järjestö taistelee sen puolesta, että jokainen lapsi saisi turvallisen ja rauhallisen lapsuuden”, Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä kertoo.

Patrik Sjöberg on valmis antamaan erillisiä haastatteluja median edustajille, jotka ovat myös tervetulleita osallistumaan seminaariin.

Lehdistötapaaminen Patrik Sjöbergin kanssa pidetään 14. maaliskuuta 2019 klo 12.30–13.00.

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, ensimmäinen kerros (lehdistötila). Hanasaarenranta 5, Espoo

Seminaari Lasten ja nuorten suojaaminen seksuaalirikoksilta alkaa klo 9.00 (kahvitarjoilu 8.30). Lisätietoja: https://www.hanaholmen.fi/event/lasten-ja-nuorten-suojaaminen-seksuaalirikoksilta/

Tietoa Patrik Sjöbergistä

Patrik Sjöberg on yksi maailman menestyneimmistä yleisurheilijoista kautta aikojen. Hän on saavuttanut muun muassa MM-kultaa ja kolme olympiamitalia. Sjöbergin 2,42 metrin maailmanennätyshyppy vuodelta 1987 on edelleen voimassa oleva Euroopan ennätys. Urheilutulostensa ansiosta Patrik Sjöbergistä tuli juhlittu urheilusankari sekä Ruotsissa että maan ulkopuolella. Patrik Sjöbergiä arvostettiin myös hänen persoonansa vuoksi: tinkimättömänä göteborgilaisena, joka sanoi mitä tahtoi ja oli ”yhtä paljon rockia kuin korkeushyppyä”. Nykyään Sjöberg käy toisenlaista kamppailua, joka koskee jokaisen oikeutta turvalliseen kasvuun. Hän joutui nimittäin lapsuudessaan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Sjöberg kätki asian yli 30 vuoden ajan, ennen kuin päätti tuoda tarinansa julki kirjassa Det du inte såg.

Lue lisää Patrik Sjöbergistä täältä: http://patriksjoberg.se/

Lue lisää Treskablinoll-järjestöstä: http://treskablinoll.nu/

Ilmoitathan saapumisestasi lehdistötilaisuuteen Hanasaaren viestintäjohtajalle Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Patrik Sjöberg. Valokuvaaja: Erik Josjö.
Patrik Sjöberg. Valokuvaaja: Erik Josjö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme