Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: pääomaverotuksen tulevaisuus Ruotsissa – SNS konjunkturråd -neuvoston tuore raportti herättää tunteita

Jaa

SNS konjunkturråd -neuvoston vuoden 2018 raportti on aiheuttanut kiivasta keskustelua länsinaapurissa. Raportissa tutkitaan pääoman muodostumista ja jakautumista Ruotsissa sekä määritellään suuntaviivoja tulevaisuuden pääomaverotukselle.

”Raporttimme tarkoituksena on tuoda esiin ehdotuksia siitä, miten Ruotsi voisi muokata pääomaverotustaan ilman, että talouskasvu kärsii ja pääoma pakenee ulkomaille”, SNS konjunkturråd -neuvoston puheenjohtaja Daniel Waldenström toteaa.

Ruotsissa raportti on herättänyt paljon reaktioita, sekä puolesta että vastaan. Mitä Ruotsin konjunkturråd -neuvosto raportissaan ehdottaa ja miten Suomen asiantuntijat reagoivat siihen?

Tervetuloa Hanasaaren ja Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS) -tutkimusverkoston yhteiseen seminaariin, joka järjestetään Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä. 

Aika: torstaina 25.1.2018, klo 11.00-13.00

Paikka: Ruotsin Helsingin-suurlähetystö, Pohjoisesplanadi 7B 

Ohjelma:

11.00 – 11.10 Tervetuloa, Anders Ahnlid, Ruotsin suurlähettiläs ja Gunvor Kronman, Hanasaaren toimitusjohtaja. 

11.10 – 11.30 Miten Ruotsi voisi muokata pääomaverotustaan ilman, että talouskasvu kärsii ja pääoma pakenee ulkomaille, Daniel Waldenström, taloustieteenprofessori, Institutet för Näringslivsforskning, Tukholma, Sorbonne Paris School of Economicsin vieraileva professori (SNS Konjunkturråd -neuvoston puheenjohtaja 2018)

11.30- 11.45 Kommentti, Ann-Mari Kemell, verotuksesta vastaava johtaja,Keskuskauppakamari

11.45- 12.00 Kommentti, Matti Kukkonen, vero-oikeuden professori,HANKEN

12.00 – 12.15 Poliitikot kommentoivat raporttia: Li Andersson, kansanedustaja, Vasemmistoliitto, ja Kimmo Sasi, varatuomari 

12.15 – 13.30 lounas suurlähetystössä

Kielet: Ruotsi, mutta kysymyksiä voi esittää myös suomeksi

Ilmoittautumiset: Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Tervetuloa! 

www.hanaholmen.fi

www.sns.se

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton sekä lastentietokirjailijat Raili Mikkanen ja Iiris Kalliola vieraina Lasten kirjaseikkailu -tapahtumassa Hanasaaressa2.10.2018 10:18Tiedote

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa on luvassa iloinen ja jännittävä päivä lauantaina 6. lokakuuta klo 11-14. Lapsiperheille ja lapsille alle kouluikäisestä esiteiniin suunnattu Lasten kirjaseikkailu on osa kaksipäiväistä Pohjolan yöt -festivaalia 5.-6. lokakuuta, jolloin Hanasaari tarjoaa yhteensä lähemmäs 60 eri tapahtuman valikoiman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme