Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Presidentti Kaljulaid, Holmström, von Koskull, Öhrvall ja Lundström keskustelevat digitalisaatiosta, innovaatioista ja tuottavuudesta

Jaa

Hanasaaren kulttuurikeskus järjestää 19.10. seminaarin digitalisaatiosta, innovaatioista ja tuottavuudesta. Kysymys kuuluu, kuinka digitalisaatio vaikuttaa eri yhteiskunnallisiin prosesseihin, kuten tuottavuuteen, työhön sekä kansalliseen ja kansainväliseen kaupankäyntiin.

Paikalla väittelemässä aiheesta on elinkeinoelämän, politiikan ja yliopistomaailman huippunimiä. Esimerkkejä puhujista ovat Viron presidentti Kersti Kaljulaid, professori ja Nobel-palkittu Bengt Holmström, Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull, yksi Mindmill Networkin perustajiin kuuluva Sara Öhrvall ja Volvo-konsernin toimitusjohtaja Martin Lundstedt.

Seminaari järjestetään osana Suomi 100 -juhlallisuuksia, ja sen keskustelua ohjaavat Helsingin Sanomien ja Dagens Nyheterin päätoimittajat Kaius Niemi ja Peter Wolodarski. Seminaarin kieliä ovat englanti, suomi ja ruotsi (simultaanitulkkaus). 

Aika: torstai 19.10.2017, klo: 11.30–16.45 

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo, Suomi

Ohjelma:


11.30 – Rekisteröityminen ja kahvi

12.00 – Welcome Finland 100 Years Old – How Are We Prepared for Future Challenges? Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari; Pär Nuder, hallituksen puheenjohtaja, AP3 ja AMF; ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen

12.15 – Pääpuhe: Future Key Enablers in Productivity Improvement, Bengt Holmström, professori, MIT, taloustieteen Nobel-palkittu

12.45 – Paneeli 1: How Does Digitalization Affect Future Business Models?

 • Anna Granskog, osakas, McKinsey
 • Sara Öhrvall, perustaja, vanhempi neuvonantaja, Mindmill Network
 • Casper von Koskull, toimitusjohtaja, Nordea

13.30-14.30 – Lounas ja mahdollisuus haastatella osaa puhujista

14.30 – Paneeli 2: Future Business Models, Growth through Digitalization

 • Karl-Henrik Sundström, toimitusjohtaja, Stora Enso
 • Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja, Kone
 • Martin Lundstedt, toimitusjohtaja, Volvo-konserni
 • Tuula Teeri, toimitusjohtaja, Svenska ingenjörsvetenskapsakademien

15.30– Estonia’s Digital Success Story – Estonia Challenging Finland And Sweden, Viron presidentti Kersti Kaljulaid

15.50 - Paneeli 3: How Does Digitalization Change People And Society?

 • Joakim Palme, valtiotieteiden professori, Uppsalan yliopisto
 • Anne Berner, liikenne- ja viestintäministeri, Suomi
 • Ardalan Skekarabi, siviiliministeri, Ruotsi
 • Kersti Kaljulaid, presidentti, Viro

16.35 – Yhteenveto ja loppusanat, Vesa Vihriälä, toimitusjohtaja, Etla.

Ilmoitathan etukäteen, jos haluat haastatella jotain puhujaa. Osa puhujista antaa erillisiä haastatteluja päivän aikana (ks. liitteenä oleva lista).

Ilmoittautumiset ja mahdolliset haastattelutoiveet viimeistään 19.10. klo. 10.00 Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Paikalla oleville toimittajille tarjotaan myös lounas Hanasaaren ravintolassa.

Lue lisää seminaarista liitteenä olevasta tiedostosta.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme