Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Vahva Pohjola - Pohjoismainen rajaestetyö ja yhteistyön merkitys Euroopassa

Jaa

Yhdessä pohjoismaat muodostavat maailman 11. suurimman talouden ja pohjoismainen yhteistyö hyödyttää sekä alueen suuria että pieniä yrityksiä

Vaikka pohjoismainen yhteistyö toimii hyvin, kohtaa se yhä myös haasteita. Yksi haaste on rajayhteistyö. Millä lailla kansalliset rajat vaikeuttavat alueellista liiketoimintaa? Mitä voimme tehdä edistääksemme kauppaa, investointeja ja liikkuvuutta yli rajojen? Kuinka pohjoismaat profiloituvat muuttuvassa Euroopassa?

Tervetuloa Hanasaareen maanantaina kuuntelemaan keskustelua aiheesta Pohjola - Euroopan kasvualue. Tapahtuma keskittyy rajaestetyöhön ja alueellisen yhteistyön merkitykseen Euroopassa.

Maanantaina tapahtumaan osallistuu muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja Ruotsin ja Norjan suurlähettiläät Anders Ahnlid ja Åge B. Grutle. Mukana ovat myös Eva Tarselius-Hallgren ja Kimmo Sasi, jotka edustavat Ruotsia ja Suomea Rajaesteneuvostossa, sekä kansanedustajia ja yrittäjiä.

Tiistaina yrittäjille tarjotaan koulutus rakennusalan käytännöistä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa sekä ruotsalaisesta hyvinvointipalvelujen valinnanvapaudesta yrittäjyyden näkökulmasta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hanasaari, Pohjoiskalotin Rajaneuvonta, Rajaneuvonnan Interreg-hanke, Svenska nu ja Pohjoismaiden ministerineuvosto. Ruotsi on Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtaja vuonna 2018.

Aika: 4.-5.6.2018

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Ohjelma: Liitteenä

Lisää tietoa ohjelmasta:

Koordinaattori Päivi Koivupalo, Pohjoiskalotin Rajaneuvonta, puh. +358 40 126 7888, paivi.koivupalo(at)tornio.fi

Projektipäällikkö Tuula Ajanki, Lapin liitto, puh.. +358 40669 5520, tuula.ajanki(at)lapinliitto.fi  

Yhteystiedot, Hanaholmen:

Viestintäjohtaja Håkan Forsgård, tel. 040 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme