WSOY

Lehdistötiedote: Italialainen menestyskirjailija Domenico Starnone Suomen vierailulle Helsinki Litiin

Jaa

Domenico Starnone on yksi eturivin nykykirjailijoista Italiassa. Solmut on hänen 13. romaaninsa ja ensimmäinen suomennettu teos (suom. Leena Taavitsainen-Petäjä). Starnone saapuu Suomeen perjantaina 25.5 ja esiintyy Helsinki Litissä lauantaina 26.5 Philip Teirin haastattelemana.

Starnone on noussut maailmalla tunnetuksi kirjailijanimeksi juuri Solmujen ansiosta. New York Times nosti romaanin viime vuoden kärkikirjojen joukkoon. Romaani on myyty 18 maahan ja tänä keväänä se ilmestyy myös Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

”On hienoa saada uusi ääni Italiasta esille, varsinkin kun se on juuri tämä ääni. Solmujen 200 sivussa ei ole yhtäkään liikaa eikä liian vähän. Starnonella on taito porautua ihmismielen ytimeen tavalla, joka ravistelee, kauhistuttaa ja koskettaa. Lisää Starnonea on luvassa myös ensi vuonna”, WSOY:n käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Leena Balme sanoo.

Starnonen kiitetyssä romaanissa ääneen pääsevät jätetty vaimo, aviomies ja pariskunnan aikuiset lapset - eikä sen luettuaan katso omaa puolisoaan ja lapsiaan enää samalla tavalla.

Toinen WSOY:n Helsinki Litin ulkomaisista vieraista on virolainen Ilmar Taska, jonka romaanista Pobeda 1946 (suom. Jouko Vanhanen) otetaan uusintapainos Viron juhlavuoden kunniaksi. Pobeda 1946 on harvinaisen hieno ajankuva sodanjälkeisestä Virosta. Taska esiintyy Helsinki Litissä Sofi Oksasen haastattelemana perjantaina 25.5.

Domenico Starnone (s. 1943) on Italian nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Hänen romaanilleen Via Gemito myönnettiin vuonna 2001 Italian arvostetuin kirjallisuuspalkinto Strega. Starnone on työskennellyt toimittajana ja käsikirjoittajana. Hän syntyi Napolissa ja asuu nykyään Roomassa.

Ilmar Taska (s. 1953) on Virossa tunnettu elokuvan ja teatterin maailmasta. Vuonna 2011 Ilmar Taska julkaisi ensimmäisen novellikokoelmansa Paremp ku elu josta tuli arvostelumenestys. Pobeda 1946 on hänen ensimmäinen romaaninsa, ja se nousi heti ilmestyttyään arvostelu- ja lukijamenestykseksi.

Lisätietoja:
Kustannuspäällikkö Leena Balme
leena.balme@wsoy.fi, puh. 050 449 3391

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Viestintäpäällikkö Ina Westman
ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: Aki Hintsa – Voittamisen anatomia -kirjaa on myyty yli 100 000 kappaletta22.1.2019 08:00Tiedote

Vuonna 2015 ilmestyneen Oskari Saaren kirjoittaman Aki Hintsa - Voittamisen anatomia -teoksen myynti on kasvanut kiihtyvää tahtia ilmestymisvuodestaan lähtien, ja nyt sitä on myyty runsaat 100 000 kappaletta. Vuonna 2018 teosta myytiin 64 000 kpl:tta. Poikkeuksellista on myös se, että teos menestyy samaan aikaan kaikissa formaateissa: niin kovakantisena, pokkarina kuin ääni- ja sähkökirjana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme