WSOY

Lehdistötiedote: Italialainen menestyskirjailija Domenico Starnone Suomen vierailulle Helsinki Litiin

Jaa

Domenico Starnone on yksi eturivin nykykirjailijoista Italiassa. Solmut on hänen 13. romaaninsa ja ensimmäinen suomennettu teos (suom. Leena Taavitsainen-Petäjä). Starnone saapuu Suomeen perjantaina 25.5 ja esiintyy Helsinki Litissä lauantaina 26.5 Philip Teirin haastattelemana.

Starnone on noussut maailmalla tunnetuksi kirjailijanimeksi juuri Solmujen ansiosta. New York Times nosti romaanin viime vuoden kärkikirjojen joukkoon. Romaani on myyty 18 maahan ja tänä keväänä se ilmestyy myös Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

”On hienoa saada uusi ääni Italiasta esille, varsinkin kun se on juuri tämä ääni. Solmujen 200 sivussa ei ole yhtäkään liikaa eikä liian vähän. Starnonella on taito porautua ihmismielen ytimeen tavalla, joka ravistelee, kauhistuttaa ja koskettaa. Lisää Starnonea on luvassa myös ensi vuonna”, WSOY:n käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Leena Balme sanoo.

Starnonen kiitetyssä romaanissa ääneen pääsevät jätetty vaimo, aviomies ja pariskunnan aikuiset lapset - eikä sen luettuaan katso omaa puolisoaan ja lapsiaan enää samalla tavalla.

Toinen WSOY:n Helsinki Litin ulkomaisista vieraista on virolainen Ilmar Taska, jonka romaanista Pobeda 1946 (suom. Jouko Vanhanen) otetaan uusintapainos Viron juhlavuoden kunniaksi. Pobeda 1946 on harvinaisen hieno ajankuva sodanjälkeisestä Virosta. Taska esiintyy Helsinki Litissä Sofi Oksasen haastattelemana perjantaina 25.5.

Domenico Starnone (s. 1943) on Italian nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Hänen romaanilleen Via Gemito myönnettiin vuonna 2001 Italian arvostetuin kirjallisuuspalkinto Strega. Starnone on työskennellyt toimittajana ja käsikirjoittajana. Hän syntyi Napolissa ja asuu nykyään Roomassa.

Ilmar Taska (s. 1953) on Virossa tunnettu elokuvan ja teatterin maailmasta. Vuonna 2011 Ilmar Taska julkaisi ensimmäisen novellikokoelmansa Paremp ku elu josta tuli arvostelumenestys. Pobeda 1946 on hänen ensimmäinen romaaninsa, ja se nousi heti ilmestyttyään arvostelu- ja lukijamenestykseksi.

Lisätietoja:
Kustannuspäällikkö Leena Balme
leena.balme@wsoy.fi, puh. 050 449 3391

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Viestintäpäällikkö Ina Westman
ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme