Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lehmuksia poistetaan Munkkiniemen puistotieltä

Jaa

Munkkiniemen puistotieltä poistetaan 17.12. alkavalla viikolla kaksi lattakäävän vaivaamaa lehmusta. Käävän itiöemät ovat vallanneet toisen puun tyven jo lähes kokonaan ja toisellakin niitä on jo parittain. Niiden havaittiin levinneen aiemmasta syksyllä arboristien tekemien havaintojen perusteella.

Lattakäävän sairastuttama lehmus Munkkiniemen puistotiellä. Kuva: Stara
Lattakäävän sairastuttama lehmus Munkkiniemen puistotiellä. Kuva: Stara

Lattakääpä on osoittautunut suhteellisen nopeaksi ja hankalaksi lahottajaksi. Se voi aktivoitua puun elinvoiman jostakin syystä heiketessä. Tällaisia havaintoja tehtiin myös monen muun lahottajan osalta aiempien kuivien kesien 2002–2003 ja 2006, ja osin myös kesän 2010 jälkeen. Viime kesä oli poikkeuksellisen kuiva ja kuuma ja se on saattanut edelleen heikentää huonokuntoisimpien puiden kuntoa.

Munkkiniemen puistotien lehmukset ovat vanhoja ne ovat olleet jatkuvassa seurannassa jo lähes 15 vuoden ajan. Kujanteesta on poistettu useita puita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Uusia puita ei ole istutettu koska kasvuolosuhteet puistotiellä eivät ole nuorille puille edulliset. Kasvualusta on tiivistynyttä ja puiden poikkeuksellisen tiivis istutussommitelma vaikeuttaa nuorien puiden menestymistä vanhojen puiden varjossa.

Munkkiniemen puistotien lehmuskujanteiden uudistamisen ajankohta ei ole vielä selvillä. Parhaillaan tarkastellaan mm. kujanteen suunnitteluhistoriaa ja tehdään puille uudistamista taustoittava kuntoselvitys. Samaan aikaan tehdään myös selvityksiä kadun liikennejärjestelyjen parantamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puuasiantuntija Juha Raisio
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 539 6208
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Lattakäävän sairastuttama lehmus Munkkiniemen puistotiellä. Kuva: Stara
Lattakäävän sairastuttama lehmus Munkkiniemen puistotiellä. Kuva: Stara
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.6.201914.6.2019 16:21:42 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-06-14_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 16.8.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ Matti Miinalainen viestintäsuunnittelija Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala puh. 09 310 31520 matti.miinalainen@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme