Osuuskunta Tradeka

LEHTIPISTE OSTAA PALETTI OY:N SUOMEN TOIMINNOT

Jaa

Lehtipiste Oy sekä Paletti Oy:n omistajat Ville ja Veera Laakso ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Lehtipiste ostaa Paletti-konsernin emoyhtiön. Paletti on ollut Laakson suvun omistuksessa perustamisestaan eli vuodesta 1922 lähtien.

Paletti on Suomen johtava kortti- ja lahjatavara-alan toimija ja omistaa myös kotimaisen menekinedistämiseen erikoistuneen Papua Merchandising Oy:n. Paletin Suomen toimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli 17 miljoona euroa. 

Lehtipiste Oy vastaa iltapäivä- ja aikakauslehtien irtonumeroiden, kirjojen sekä keräilytuotteiden jakelusta myyntipisteisiin ja huolehtii irtonumerojakelukanavan ylläpidosta. Verkkokaupan logistiikkamarkkinoilla yhtiö toimii Pakettipiste-nimellä ja tarjoaa kuluttajille valtakunnallisen pakettiautomaattiverkoston, joka lanseerattiin syksyllä 2018. 

Kokonaisuudesta tehokas kumppani kaupalle

”Paletti on perinteinen suomalainen, hyvin hoidettu perheyhtiö, jolla on osaava johto ja henkilöstö sekä vahva asema kortti- ja lahjatavaramarkkinoilla Suomessa. Paletti sopii hyvin Lehtipisteen strategiaan, jonka mukaan haemme lehtien irtonumerojakelun rinnalle uusia synergisiä kasvualueita. Tulemme panostamaan vahvasti Paletin toiminnan kehittämiseen ja uskomme, että kokonaisuudesta muodostuu kaupalle entistäkin tehokkaampi kumppani”, kertoo Lehtipiste Oy:n toimitusjohtaja Janne Mansukoski.

”Näen, että kuluttajatuotemarkkinan kehittymisen ja myymälöissä tapahtuvan kuluttajien kohtaamisen kannalta on tärkeää, että uudenlaista synergiaa ja liiketoimintakehitystä syntyy. Keskitymme itse jatkossa alkuperäisen perheyhtiömme Paperitaide Oy:n kautta sisällönkehitykseen ja kuluttajatiedon jalostamiseen uudella tavalla. Omalta ja perheeni kannalta se on kuin paluu juurillemme”, toteaa Paletin pääomistaja Ville Laakso.

Kaupan yhteydessä Ville Laakso siirtyy Paletin hallituksen jäseneksi varmistamaan Paletin saumatonta siirtymistä osaksi Lehtipiste-konsernia ja Paletin uutena toimitusjohtajana aloittaa Lehtipisteen toimitusjohtaja Janne Mansukoski. Kaupassa Paletin Baltian yhtiöiden toiminnot siirtyvät Paperitaide Oy:n omistukseen, ja sen toimitusjohtajana jatkaa Ville Laakso. Kauppa ei vaadi Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

 

 

Lisätietoja:

Lehtipiste Oy, toimitusjohtaja Janne Mansukoski, janne.mansukoski@lehtipiste.fi,
puh. +358 40 900 8500

Paletti Oy, toimitusjohtaja Ville Laakso, ville.laakso@paletti.fi, puh. +358 50 469 2237 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Lehtipiste Oy on koko Suomen kattava lehtien, kirjojen ja keräilytuotteiden irtonumeromarkkinoilla toimiva jakelu- ja markkinointiyhtiö. Lehtipisteen kuljetus- ja jakelukanava kattaa lähes 5000 myyntipistettä sekä lisäksi satoja asiakkaiden kohteita päivittäin ympäri maan. Lehtipiste toimii myös Pakettipiste-nimellä tarjoten verkkokaupan logistiikkamarkkinoille valtakunnallisen kuluttajien pakettiautomaattiverkoston. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 56 miljoonaa euroa. Lehtipiste Oy on osa Tradeka-Yhtiöt Oy:tä. www.lehtipiste.fi

Paletti Oy on 96 vuoden kokemuksellaan johtava kotimainen korttialan toimija ja edelläkävijä Suomessa. Yhtiön toiminnot ja logistiikkakeskus sijaitsevat Hämeenlinnassa. Kortti- ja lahjatavaratoimintojen lisäksi yhtiö omistaa kotimaisen menekinedistämisyhtiö Papua Merchandising Oy:n. www.paletti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

TRADEKA PANOSTAA HOIVAN VASTUULLISUUTEEN28.3.2019 10:06:00 EETTiedote

Osuuskunta Tradekan edustajisto kokoontui Helsingissä 27.3.2019. Kokouksessaan se vahvisti tilinpäätöksen ja päätti ylijäämän käytöstä. Erityisesti edustajistoa puhututtivat hoivaliiketoiminnan vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Edustajisto sai selvityksen toimenpiteistä, joihin Tradeka on ryhtynyt varmistaakseen hyvän henkilöstöpolitiikan sekä liiketoiminnan vastuullisuuden. Kokouksessa käsiteltiin myös Tradekan hoivaan liittyviä yhteiskuntavastuuhankkeita.

OSUUSKUNTA TRADEKAN TUOTTO-OSUUSANTI ON AVATTU4.2.2019 10:07:31 EETTiedote

Osuuskunta Tradeka käynnisti maanantaina 4. helmikuuta 2019 tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–300 osuutta eli yhteensä 100–30 000 euron arvosta. Henkilöjäsenet tekevät merkintähakemukset osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka - jäsenpalvelukanavassa. Palvelusta löytyy myös uusi jäsenaloitejärjestelmä, joka lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia.

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N26.11.2018 08:01:00 EETTiedote

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme