Osuuskunta Tradeka

Lehtipiste Oy mukaan kuluttajien pakettitoimituksiin yhdessä Matkahuollon kanssa - 300 pakettiautomaattia kuluttajien käyttöön lokakuussa

Jaa

Kuluttamisen muutos ja verkkokaupan jatkuva kasvu haastavat alan toimijoita uusiin avauksiin. Tuoreen pakettipalveluita koskevan kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset jakaantuvat kahteen selkeään ryhmään. Vastaajista 39 prosenttia haluaa henkilökohtaista palvelua noutopisteillä ja saman suuruinen 39 prosentin joukko itsepalvelua pakettiautomaatilla.

Lehtipiste ja Matkahuolto avaavat yhteistyössä 300 pakettiautomaattia lokakuuhun 2018 mennessä. Tavoitteena on palvella sekä itsepalvelua että henkilökohtaista palvelua arvostavia kuluttajaryhmiä yhtä laajasti ja sen vuoksi uusi pakettiautomaattien verkosto tulee sijoittumaan mahdollisimman lähelle kuluttajien arkea.

Lehtipiste on nyt myös Pakettipiste

”Lehtipiste on nyt myös Pakettipiste, kertoo Lehtipiste Oy:n toimitusjohtaja Janne Mansukoski.” Lukutuotteiden irtonumerojakelu on ollut meidän toimintamme kivijalka reilut 100 vuotta ja on sitä vahvasti jatkossakin. Tämä uusi investointi on merkittävä Lehtipisteen tulevaisuuden kannalta ja samalla avaus kasvaville markkinoille laajan kuljetusverkostomme tukemana. Matkahuollosta saamme vahvan ja osaavan kotimaisen yhteistyökumppanin tähän mielenkiintoiseen kasvuhankkeeseen”.

”Syksy tuo mukanaan isoja verkkokaupan sesonkeja kuten Black Fridayn ja joulupakettien lähetykset. Haluamme tarjota kuluttajille entistä enemmän helppoja ja nopeita vaihtoehtoja jo ensi syksynä”, Lehtipiste Oy:n myyntijohtaja Juha Teinilä toteaa. 

Matkahuollon palveluverkosto monipuolistuu

Matkahuollolla on jo tällä hetkellä Suomen laajin henkilökohtaiseen palveluun perustuva palvelupisteverkosto, johon kuuluu lähes 1300 toimipaikkaa, mm. Matkahuolto-asiamiehiä, K-Marketeja, R-kioskeja ja S-ryhmän myymälöitä. Uudet pakettiautomaatit täydentävät ja monipuolistavat Matkahuollon pakettipalvelun palvelupisteiden verkostoa.

Tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset arvostavat pakettiautomaateissa ennen kaikkea helppoutta (57 %), niiden läheisyyttä (46 %) ja itselle sopivia aukioloaikoja (50 %). Matkahuollon keräämän asiakaspalautteen perusteella suomalaiset haluavat sitoa pakettien noudot ja lähetykset saumattomaksi osaksi omaa aikataulua ja vaihtuvia arjen tilanteita.

”Toimitimme viime vuonna 13 miljoonaa pakettia ja pakettiliiketoimintamme palvelun laajentaminen pakettiautomaatteihin on meille luonnollinen seuraava askel. Kuluttajakäyttäytymisen muutokset ja asiakaskokemus määrittelevät palveluidemme kehitystä tällä hetkellä enemmän kuin koskaan ja kuuntelemme tarkalla korvalla asiakaskuntaamme”, Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman kertoo.

Matkahuolto on nopeiden toimitusten edelläkävijä

Kuluttajakäytöksen muutos kohti entistä nopeammin ja helpommin saatavilla olevia palveluita koskettaa eritysesti verkkokauppaa ja sen kuljetuspalveluita. Maailmalta Suomeen rantautuu vauhdilla myös ympäri vuorokauden saatavilla olevien palveluiden trendi. Matkahuollon asiakastutkimuksen mukaan viimeisen neljän vuoden kuluessa saman päivän kuljetusta odottavien asiakkaiden määrä on kasvanut 100 prosenttia. 

85-vuotiaan Matkahuollon historiassa saman päivän kuljetukset ovat olleet aina suuressa roolissa, sillä paketit kulkevat pääsääntöisesti matkustajien kanssa samoilla päivittäisillä bussireiteillä. Esimerkiksi Matkahuollon pikapakettilähetykset ovat perillä parhaimmillaan jo muutamissa tunneissa. 

Yhteistyössä on mahdollisuus yhdistää Lehtipisteen varhainen aamujakelu bussirahdin perinteisen tarkkaan vuoroliikenteeseen. Samalla verkkokauppatoimitusten toimitusketju nopeutuu useilla tunneilla ja jopa työpäivillä kotimaan jakelun osalta.

Lehtipisteen ja Matkahuollon uusi yhteistyö luo hyvän pohjan automaattiverkoston laajentamiseen tulevaisuudessa. Automaattien laitetoimittaja on tanskalainen Swipbox International, joka on merkittävä pohjoismainen automaattien valmistaja.

Tiivistelmä kyselytutkimuksesta nousseista vastauksista 

Pakettipalveluita koskeva kyselytutkimus toteutettiin toukokuussa ja siihen vastasi 1004 iältään 18–64-vuotiasta suomalaista ympäri maan. 

  • Kuluttajat arvostavat pakettiautomaattien helppoutta (57 %), aukioloaikoja (50 %), läheisyyttä (46 %) ja sitä, ettei tarvitse jonottaa (49 %).
  • Nuoret aikuiset ovat valmiita maksamaan saman päivän toimituksista enemmän.  42 prosenttia 18–29-vuotiaista ja vastaavasti 18 prosenttia yli 60-vuotiaista olisi valmis maksamaan lisää.
  • Verkkokauppa hallitsee kuluttajien tilauksia. 78 prosenttia vastaajista kertoi vastaanottavansa lähetyksiä verkkokaupoista, 8 prosenttia vertaiskauppiailta ja 7 prosenttia läheisiltään.
  • Vastaajista nuoret aikuiset käyttävät automaatteja mieluiten pakettien vastaanottoon. 18–29-vuotiaista vastaajista 47 prosenttia valitsee vastaanottotavaksi mieluiten automaatin. Ikäryhmistä yli 60-vuotiaiden vastaajien joukossa on vähiten automaatin mieluisimmaksi vastaanottotavaksi valitsevia, 16 prosenttia. 

Lisätiedot:

Lehtipiste Oy, toimitusjohtaja Janne Mansukoski, puh. 040 900 8500, sähköposti janne.mansukoski@lehtipiste.fiwww.pakettipiste.fi

Lehtipiste Oy, myyntijohtaja Juha Teinilä, puh. 050 50 10 952, sähköposti juha.teinila@lehtipiste.fiwww.pakettipiste.fi

Oy Matkahuolto Ab, toimitusjohtaja Jarmo Oksaharju, puh. 040 836 4229, sähköposti jarmo.oksaharju@matkahuolto.fiwww.matkahuolto.fi  

Oy Matkahuolto Ab, liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman, puh. 0400 780 935, sähköposti erkki.vehman@matkahuolto.fiwww.matkahuolto.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Lehtipiste on koko maan kattava lehtien, kirjojen ja keräilytuotteiden irtonumeromarkkinoilla toimiva jakelu- ja markkinointiyhtiö. Lehtipisteen kuljetus – ja jakelukanava kattaa lähes 5000 myyntipistettä sekä lisäksi satoja asiakkaiden kohteita päivittäin ympäri maan. Lehtipiste Oy on osa Tradeka-Yhtiöt Oy:tä. www.pakettipiste.fi

Oy Matkahuolto Ab on suomalainen bussiliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys, jonka pääliiketoiminta-alat ovat Matka- ja Pakettipalvelut. Pakettipalvelut ylläpitää ja kehittää bussiliikenteeseen perustuvaa paketinkuljetusjärjestelmää, jonka kautta paketteja voi lähettää ympäri Suomen sekä yhteistyökumppanuuksien ansiosta ympäri maailmaa. Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Matkahuollon palveluverkosto kattaa 2 000 palvelupistettä ympäri Suomen. www.matkahuolto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

TRADEKA PANOSTAA HOIVAN VASTUULLISUUTEEN28.3.2019 10:06:00 EETTiedote

Osuuskunta Tradekan edustajisto kokoontui Helsingissä 27.3.2019. Kokouksessaan se vahvisti tilinpäätöksen ja päätti ylijäämän käytöstä. Erityisesti edustajistoa puhututtivat hoivaliiketoiminnan vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Edustajisto sai selvityksen toimenpiteistä, joihin Tradeka on ryhtynyt varmistaakseen hyvän henkilöstöpolitiikan sekä liiketoiminnan vastuullisuuden. Kokouksessa käsiteltiin myös Tradekan hoivaan liittyviä yhteiskuntavastuuhankkeita.

OSUUSKUNTA TRADEKAN TUOTTO-OSUUSANTI ON AVATTU4.2.2019 10:07:31 EETTiedote

Osuuskunta Tradeka käynnisti maanantaina 4. helmikuuta 2019 tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–300 osuutta eli yhteensä 100–30 000 euron arvosta. Henkilöjäsenet tekevät merkintähakemukset osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka - jäsenpalvelukanavassa. Palvelusta löytyy myös uusi jäsenaloitejärjestelmä, joka lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia.

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N26.11.2018 08:01:00 EETTiedote

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme