Lappset Group Oy

Leikki nousee korkeuksiin – Lappset esittelee uuden arkkitehtonisen Cubic-malliston

Jaa

Rovaniemeläinen Lappset Group Oy nostaa leikkipaikkavälineiden muotoilun uusiin sfääreihin. Lappset esittelee arkkitehtonisen leikkikonseptin nimeltään Cubic Kölnissä 7.-11. marraskuuta pidettävillä kansainvälisillä FSB-messuilla. Cubic noudattelee muotoilussaan pelkistettyä skandinaavista muotokieltä. Malliston odotetaan nousevan julkisten puistojen uudeksi maamerkiksi.

Leikki kohoaa korkeuksiin. Lappsetin uusi Cubic-mallisto sopii nelivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Mallisto esiteltiin kansainvälisillä FSB-messuilla Kölnissä 7. marraskuuta 2017.
Leikki kohoaa korkeuksiin. Lappsetin uusi Cubic-mallisto sopii nelivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Mallisto esiteltiin kansainvälisillä FSB-messuilla Kölnissä 7. marraskuuta 2017.

-  Leikin kieli on universaali. Lasten leikki on yllättävän samankaltaista kulttuurista riippumatta. Kun taaperoikäiset lapset rakentelevat palikoista torneja, viisi-kuusivuotiaat haaveilevat omasta puumajasta. Puumaja onkin ollut yhtenä Cubic-malliston inspiraation lähteenä nykyaikaisten arkkitehtuurin suuntausten rinnalla, markkinointi- ja innovaatiojohtaja Hannu Ylinenpää kertoo.

Toinen merkittävä tekijä uuden malliston suunnittelussa liittyy kaupungistumiseen ja maankäytön suunnittelun haasteisiin.

- Viheralueiden vähentyessä tarvitaan kompakteja ja tilaa säästäviä leikkiratkaisuja leikkiarvosta ja turvallisuudesta tinkimättä. Cubic-malliston tuotteet helpottavat maisema-arkkitehdin ja maisemasuunnittelijan työtä, koska mallisto ei vaadi putoamiskorkeuksien edellyttämiä turva-alustoja eikä laajoja pinta-aloja. Näin säästyy kallisarvoista viheralueen pinta-alaa ja turva-alustoihin käytettävää rahaa, Ylinenpää jatkaa.

Leikki kehittää lasta monin tavoin

Leikki kehittää tutkimusten mukaan lapsen kehityksen kannalta monia elämäntaitoja, kuten sosiaalisia ja ajatteluun liittyviä taitoja. Motoristen taitojen perusta rakennetaan lapsuudessa, minkä vuoksi malliston tuotteiden suunnittelussa on huomioitu erityisesti motoriset taidot tilan hahmottamistaitojen kehittämisen rinnalla. Cubic-tuotteet on suunniteltu taaperoiän ylittäneille, nelivuotiaita vanhemmille lapsille.

Cubic-malliston monipuoliset leikkitoiminnot on sijoitettu rakenteen sisälle

Leikkitoiminnot on sijoitettu kuutiomaisen puisen rakenteen sisäpuolelle leikkiarvo ja turvallisuus huomioiden. Mallisto on suunniteltu Euroopan leikkipaikkavälineiden turvanormien mukaisesti. Uuden malliston tuotteet ovat modulaarisia ja muunneltavia. Leikkitoimintoja ovat erilaiset kiipeilyelementit, kiipeilyverkot, tasojen vaihtelut, portaat ja linnunpesäkeinut. Cubic-malliston erikoisuuksia ovat läpinäkyvät seinä- ja lattiatasot sekä erilaiset seinäelementit. Tuotteista poistuminen tapahtuu tuubiliukumäkeä pitkin.

Cubic-mallisto tulee kotimaan ja kansainvälisille markkinoille ensi vuoden alusta lähtien, ja sisältää ensimmäisessä vaiheessa kuusi vakiotuotetta. Tuotteet ovat muunneltavia, ja niistä voidaan suunnitella erilaisia yhdistelmiä. Cubic-malliston tuotteet valmistetaan Lappsetin tehtaalla Rovaniemellä, ja niiden raaka-aineena on suomalainen PEFC-sertifioitu mänty.

Mallisto on osa skandinaavista muotoilulinjaa noudattavaa Lappsetin Halo-tuoteperhettä, joka palkittiin kaksi vuotta sitten German Design Award –muotoilupalkinnolla.

Faktatietoja Cubic-mallistosta

  • Suunniteltu kehittämään mm. lasten motorisia ja tilanhahmotustaitoja.
  • Inklusiiviset vaihtoehdot mahdollisia (pyydä suunnittelu erikseen).
  • Suunniteltu EN 1176 –turvanormien mukaisesti.
  • Korkea leikkiarvo kuutioiden sisälle rakennettuina, mm. verkkoja, köysiä, portaita, tuubiliukumäkiä, linnunpesäkeinuja, kiipeilyverkkoja, läpinäkyviä seinä- ja lattiaelementtejä (myös HPL ja puumateriaali).
  • Suositeltu käyttäjäikä: 4+
  • Puurunko on PEFC-sertifioitua suomalaista mäntyä perustuen 120x120 mm laminoituihin tolppiin.
  • Betoniperustus ja nostolaite tarvitaan asennuksessa.
  • Tekniset tiedot ja ladattavat 2- ja 3 DWG-kuvat, materiaalitiedot, värivaihtoehdot, asennusohjeet, takuu- ja toimitusehdot julkaistaan myöhemmin Lappsetin tuotehaussa www.lappset.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannu Ylinenpää, Markkinointi- ja innovaatiojohtaja, puh. +358 40 556 3427, hannu.ylinenpaa@lappset.com

Kuvat

Leikki kohoaa korkeuksiin. Lappsetin uusi Cubic-mallisto sopii nelivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Mallisto esiteltiin kansainvälisillä FSB-messuilla Kölnissä 7. marraskuuta 2017.
Leikki kohoaa korkeuksiin. Lappsetin uusi Cubic-mallisto sopii nelivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Mallisto esiteltiin kansainvälisillä FSB-messuilla Kölnissä 7. marraskuuta 2017.
Lataa
Cubic-mallisto nostaa leikin uusiin sfääreihin. Linnunpesäkeinussa voi hengähtää hetken leikin lomassa ja katsella kauniita maisemia.
Cubic-mallisto nostaa leikin uusiin sfääreihin. Linnunpesäkeinussa voi hengähtää hetken leikin lomassa ja katsella kauniita maisemia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lappset Group Oy
Lappset Group Oy
Hallitie 17, PL 8146
96101 ROVANIEMI

020 775 0100http://www.lappset.com

Lappset Group Oy on rovaniemeläinen perheomisteinen yritys, joka on yksi maailman johtavia leikki- ja liikuntapaikkavälineiden valmistajia sekä teemapuistojen toimittajia. Tuotemallistoon kuuluu lisäksi laaja valikoima puisto- ja kadunkalusteita. Lappsetin PlayCare -palveluliiketoiminta huolehtii kaikkien valmistajien tuotteiden asennuksista, kuntotarkastuksista ja huolloista, varaosista sekä leikki- ja liikunta-alueiden alustojen puhdistuksista. Lappsetin konserniin kuuluu tytäryhtiöt kuudessa eri maassa. Jakelijaverkosto ulottuu yli 50 maahan. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli noin 46,7 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 340 henkilöä seitsemässä eri maassa. Tuotantolaitoksia Lappsetilla on kolmessa maassa: Suomessa Rovaniemellä, Ruotsissa Enköpingissä ja Virossa Tallinnassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lappset Group Oy

Lappset Group Oy vahvistaa teemapuisto-osaamistaan ostamalla osake-enemmistön Kuopiossa toimivasta Fantasia Works Oy:stä4.9.2018 09:10Tiedote

Rovaniemellä toimiva perheyritys Lappset Group Oy vahvistaa teemapuistojen liiketoimintaan liittyvää osaamistaan ostamalla 51 prosenttia Kuopiossa toimivan Fantasia Works Oy:n osakekannasta. Osakekauppa kasvattaa Lappsetin teemoitettujen aktiviteettipuistojen liiketoiminnan Lappset Creativen osaamista ja kapasiteettia erityisesti suunnittelun sekä erikoistuotannon osalta. Kauppa solmittiin Kuopiossa 3. syyskuuta 2018. Osakekaupan hintaa ei julkisteta.

Lappsetille historiansa suurin teemapuistokauppa kansainvälisen Merlin Entertainmentsin kanssa3.5.2018 14:14Tiedote

Rovaniemeläisen Lappset Group Oy:n teemapuistojen liiketoiminnasta vastaava Lappset Creative on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisen Merlin Entertainments -yrityksen kanssa teemapuistojen suunnittelusta ja toimittamisesta seuraavan puolentoista vuoden aikana. Kyseessä on Lappsetin historian suurin kauppa, jonka arvo nousee useisiin miljooniin euroihin. Kaupan tarkkaa arvoa ei julkisteta. Lappset Creative toimittaa Merlinille tarha- ja esikouluikäisille suunnattuja oppimista tukevia aktiviteettipuistoja Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

Lappset Group Oy laajentaa urheilukenttiin19.1.2018 10:15Tiedote

Lappset laajentaa toimintaansa urheilukenttäkokonaisuuksiin ja niiden elinkaaripalveluihin. Lappset Group Oy on ostanut Aaba Group Oy:n koko osakekannan ja jatkaa sen liiketoimintaa Lappset Liikuntapaikat Oy:nä. Lappset Liikuntapaikat Oy muodostaa Lappset-konsernin harraste- ja huippu-urheilun liiketoiminta-alueen ja keskittyy toimittamaan mm. laadukkaita tekonurmialustoja erilaisille urheilukentille. Niihin liittyvien elinkaaripalveluiden toteutuksesta vastaa PlayCare -palveluliiketoimintayksikkö.

Lappset toimittaa suuren teemapuiston Hollantiin20.4.2017 08:44Tiedote

Lappset Group Oy:n teemapuistoista vastaava liiketoimintayksikkö Lappset Creative toimittaa noin 3 000 neliömetrin kokoisen sisäaktiviteettipuiston Alankomaihin. Mattel Play! Sevenum on ensimmäinen laatuaan Hollannissa, ja se avataan Limburgissa sijaitsevaan De Schatbergiin matkailukohteeseen kuluvan vuoden lopussa. Lappsetille kyseessä on toinen ja tähän asti suurin kansainvälisen Mattel Play! –tuotemerkkien kanssa yhteistyössä toteutettava perheiden elämyskohde Euroopassa. Sen yhteyteen rakennetaan myös tuhannen neliön kokoinen freestylepuisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme