Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Leikkipäivä yhdistää perheen eri-ikäiset juhlimaan leikkiä kotosalla

Jaa

Tänä keväänä leikin teemapäivää vietetään perhepiirissä. Leikkiminen ei onneksi ole olosuhteista kiinni, vaan Leikkipäivä on joka päivä. Valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi toukokuun sijasta myöhemmin.

"Täällä vietetään Leikkipäivää", kertoo ikkunaan askarreltu auringon kuva.
"Täällä vietetään Leikkipäivää", kertoo ikkunaan askarreltu auringon kuva.

Poikkeustilasta huolimatta valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 9. toukokuuta. Leikkiä juhlistetaan silloin oman perheen kesken tai muiden läheisten kanssa etäyhteyden avulla.

Leikkipäivän teema on tänä vuonna ”leikki yhdistää”. Leikki yhdistää toiveita ja todellisuutta, satua ja totta. Leikki yhdistää monenlaisia lapsia, sukupolvia, eri kulttuuri- ja kielitaustoista tulevia, ihmistä ja ympäristöä. Leikissä yhdistyy monia tärkeitä asioita kuten oppimista, iloa ja vuorovaikutusta.

– Tässä hetkessä, kun olosuhteet erottavat meitä ihmisiä toisistamme, voimme käyttää leikkiä apuna uudenlaisen yhteyden etsimisessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin ihmisiin kuin tulevaan, koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo ja jatkaa: – Toivomme, että haastavista olosuhteista huolimatta perheiden eri-ikäiset innostuvat juhlimaan leikkiä yhdessä.

Aurinko ikkunassa on merkki Leikkipäivän vietosta

Leikkipäivää kotioloissa viettäviä kehotetaan askartelemaan ikkunaan aurinko levittämään leikin ilosanomaa. – Aurinko kuvastaa leikin tuomaa iloa ja valoa, jota tarvitsemme riippumatta kunkin päivän haasteista. Laittamalla auringon ikkunaan kerromme, että meillä leikitään ja samalla muistutetaan muitakin leikin ilosta, Eevamaija Paljakka kertoo.

Leikkipäivän tunnelmista kertovia kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #leikkipäivä2020, #leikkiyhdistää ja #aurinkoikkunassa. Kuvia leikkihetkistä jaetaan eteenpäin Leikkipäivän Facebook-sivulle ja MLL:n Instagram-tilille.

Leikkipäivän ideana on ollut, että kuka tahansa voi järjestää oman leikkitapahtumansa tai -tempauksensa, joka voi olla pieni oman perheen tai naapuruston yhteinen leikkihetki. Joka vuosi monet organisaatiot ovat myös innostuneet järjestämään yleisötapahtumia. Tälle vuodelle tapahtumat suunnitellut yleisötapahtumat siirtyvät joko syksyyn tai ensi vuoteen.

Valtakunnallista Leikkipäivää koordinoi Leikkipäivä-verkosto, johon kuuluu noin 30 toimijaa julkiselta, yksityiseltä ja järjestöpuolelta. Verkostoa luotsaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Ideoita leikkeihin löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi 

Lisätietoja
Leikkipäivän koordinaattori Eevamaija Paljakka, eevamaija.paljakka(a)mll.fi, p. 050 438 0557
tiedottaja Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393

Avainsanat

Kuvat

"Täällä vietetään Leikkipäivää", kertoo ikkunaan askarreltu auringon kuva.
"Täällä vietetään Leikkipäivää", kertoo ikkunaan askarreltu auringon kuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien vuoden jokaisena päivänä. Leikkipäivä-ohjelma edistää leikkiä monin tavoin jakaen muun muassa monipuolista leikkitietoutta ja -tutkimusta, keräten leikkiperinnettä ja kannustaen ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi. www.leikkipaiva.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

The coronavirus crisis has hit household finances – the traditional Good Holiday Spirit campaign helps families buy food for Christmas16.11.2020 07:00:00 EETPress release

The Good Holiday Spirit campaign has again been launched to help low income families in Finland. Grocery gift cards will bring joy to families in financial difficulties. The coronavirus crisis has increased the number of these families this year. The campaign starts on 19 November and donations can be made until Christmas Eve.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme