Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Leikkipankkiin haussa uusi leikkivinkkejä – Uuden Leikin Kilpailu alkaa

Jaa

Uuden Leikin Kilpailu etsii jälleen uusia, Leikkipankkiin ennestään tallentamattomia leikkejä. Tavoitteena on kasvattaa Leikkipankkiin tallennettujen leikkivinkkien määrää. Kilpailu alkaa 15. lokakuuta ja siihen voi osallistua joko yksityishenkilönä tai yhteisönä.

Uuden Leikin Kilpailussa etsitään ennestään Leikkipankkiin tallentamattomia leikkivinkkejä. Kuva: MLL / Anna Autio.
Uuden Leikin Kilpailussa etsitään ennestään Leikkipankkiin tallentamattomia leikkivinkkejä. Kuva: MLL / Anna Autio.

Uuden Leikin Kilpailun tavoitteena on saada Leikkipankkiin tallennettujen tekemisvinkkien määrä rikkomaan maaginen tuhannen raja. Nyt Leikkipankissa on jo yli 900 leikkiä.

– Haussa on Leikkipankkiin ennestään tallentamattomia leikkejä. Olemme erityisen ilahtuneita, jos saamme kilpailun avulla myös aivan uusia, hiljattain keksittyjä leikkejä Leikkipankkiin. Leikit voivat olla myös vanhoja, yleisesti tunnettuja, joita ei pankista vielä löydy, koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo.

Uuden Leikin Kilpailu alkaa 15. lokakuuta ja kestää kokonaisen kuukauden aina 15. marraskuuta 2020 asti. Kilpailu on kaikille avoin ja siihen voi osallistua joko yksityishenkilönä tai yhteisönä.

Leikin tärkeys korostuu poikkeusaikoina

Elämme aikoja, jolloin yhdessä tekeminen on rajoittunut pieniin ryhmiin ja porukoihin. Tällaisena aikana on hyvä olla monia erilaiseen tekemiseen ja yhdessä olemiseen innostavia paikkoja.

– Leikissä koettu yhteinen, jaettu ilo aikuisen kanssa tarjoaa lapselle pysyviä muistijälkiä hyvistä hetkistä yhdessä ja suojaa lasta. Pienikin tuokio leikkiä ja leikkisyyttä, siis yksinkertaisimmillaan yhteisen ilon jakamista kantaa niin lasta kuin aikuistakin ja vahvistaa keskinäistä luottamusta. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo tuovat toivoa ja lisää luottamusta tulevaan, Paljakka kertoo.

On hyvä muistaa, että leikki tekee hyvää myös aikuisille ja kaikki leikin tuomat positiiviset vaikutukset koskevat kaikenikäisiä. Leikki ei ole onneksi lasten yksinoikeus.

Leikkipankki rakennetaan yhdessä

Leikkipankki on mainio leikkien aarreaitta, josta löytyy leikkejä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Joukossa on niin ulko- kuin sisäleikkejä sekä leikkejä isolle porukalla kuin kaksin touhuttavaksi. Pankkia rakennetaan yhdessä, sillä kaikki voivat tallettaa sinne omat lempileikkinsä. Hyvien hakukategorioiden avulla sieltä löytyy vinkkejä ”mitä tehtäis” -hetkiin niin koulussa, päiväkodissa kuin kotona.

– Leikkipankki on jo hyvin tunnettu kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Nyt toivomme, että myös perheet löytävät tämän aarreaitan ilahduttamaan omaa arkeaan, Paljakka toteaa.

Uuden Leikin Kilpailuun voi osallistua joko yksityishenkilönä tai yhteisönä, esimerkiksi yhdistys, luokka, partiolippukunta tai kaveriporukka voi osallistua yhdessä. Kilpailuaika on 15.10.–15.11.2020. Kilpailuun osallistuvat kaikki kyseisenä aikana Leikkipankkiin uusia leikkejä tallettaneet. Eniten leikkejä syöttänyt palkitaan 50 euron arvoisella leikkituotepaketilla. Muiden kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kaksi (2) kappaletta Metti Vuoskun ja Anette Siilin uunituoretta Aikuisten leikkikirjaa, jossa on tekijöiden nimikirjoitukset.

Osallistu kilpailuun Leikkipankissa: https://leikkipankki.fi

Tarkemmat osallistumisohjeet ja säännöt löytyvät täältä.

Lisätietoja
koordinaattori Eevamaija Paljakka, eevamaija.paljakka(a)mll.fi, p. 050 438 0557
perhekeskustoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen, tarja.satuli-kukkonen(a)mll.fi, p. 040 524 0888

Avainsanat

Kuvat

Uuden Leikin Kilpailussa etsitään ennestään Leikkipankkiin tallentamattomia leikkivinkkejä. Kuva: MLL / Anna Autio.
Uuden Leikin Kilpailussa etsitään ennestään Leikkipankkiin tallentamattomia leikkivinkkejä. Kuva: MLL / Anna Autio.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Leikkipankista löytyy leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille. Kännykällä kätevästi toimivasta pankista on helppo ja nopea hakea mitä tehtäis -kysymykseen vastaus. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne. Leikkipankkia ylläpitää Mannerheimin Lastensuojeluliitto. www.leikkipankki.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

The coronavirus crisis has hit household finances – the traditional Good Holiday Spirit campaign helps families buy food for Christmas16.11.2020 07:00:00 EETPress release

The Good Holiday Spirit campaign has again been launched to help low income families in Finland. Grocery gift cards will bring joy to families in financial difficulties. The coronavirus crisis has increased the number of these families this year. The campaign starts on 19 November and donations can be made until Christmas Eve.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme