Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Laurinniityn kunnostus käynnistyi

Jaa

Helsingin kaupunki peruskorjaa Lassilassa leikkipuisto Laurinniityn (Laurinniityntie 14 P) leikki- ja viheralueet. Leikkipuiston ja kerhojen toiminta jatkuu normaalisti, sillä rakennus ja osa leikkipuistosta pysyvät käytössä koko kunnostuksen ajan. Leikkipihasta aidataan vaiheittain osa-alueita työmaan käyttöön.

Kuva:Helsingin kaupunki
Kuva:Helsingin kaupunki

Työt ovat alkamassa pelikentän ympäristössä. Korjauksen arvioidaan valmistuva kesän 2020 alussa.

Laurinniityn leikkipuisto uudistuu vehreäksi leikin keitaaksi

Pääosa puiston leikkivälineistä uusitaan ja niitä yhdistää keskiaikaan liittyvä teema. Leikkipuiston huonokuntoinen kahluuallas poistetaan ja sen paikalle tehdään pienten lasten leikkialue.

Isojen lasten leikkeihin tehdään mm. tasapainovälineistä koostuva leikkialue ja leikkilinna. Päiväkodin käyttöön rakennetaan leikkialue pallokentän lähelle.

Turvallisuutta lisätään muun muassa aitaamalla pienten lasten leikkialue ja sijoittamalla puiston itä- ja länsireunalla oleville raiteille pollarit läpiajoa vähentämään. Myös valaistusta lisätään.

Leikkipuiston istutukset säilytetään vehreinä ja runsaina. Ränsistyneitä pensasistutuksia sekä puita poistetaan ja uusitaan jonkin verran.

Ojan lähellä kulkeva puistokäytävä (kuvassa leikkipuiston vasemmalla puolella) suljetaan koko remontin ajaksi. Leikkipuiston itäistä rajaa seuraava puistokäytävä (kuvassa oikealla) säilyy käytössä koko ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Petra Rantalainen
Puhelin: 09 310 39795
Sähköposti: petra.rantalainen@hel.fi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Kuvat

Kuva:Helsingin kaupunki
Kuva:Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 10.12.201910.12.2019 19:52:21 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 10.12.2019 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Vartiokylänlahden alueen suunnittelu etenee – karttakyselyn tulokset valmistuivat9.12.2019 11:00:00 EETTiedote

Vartiokylänlahden alueelle laaditaan lähivuosina suunnitteluperiaatteet ja kaavarunko. Suunnittelu painottuu erityisesti kolmeen uuteen asuinalueeseen. Vartiokylänlahden ympäristö säilyy muuten pääosin virkistysalueena. Suunnitelmien valmistelua varten kysyttiin asukkaiden mielipiteitä viime keväänä. Eniten palautetta keräsivät luonnonympäristöön sekä suosikkipaikkoihin ja reitteihin liittyvät kysymykset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme