Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Leikkipuisto Loru avataan keskustakirjasto Oodin yhteyteen

Jaa

Tänään 22.5.2018 harjakaisiaan viettävän keskustakirjasto Oodin yhteyteen rakentuu joulukuussa myös Leikkipuisto Loru.

104-vuotias ohjattu leikkipuistotoiminta ja kaupungin 66 leikkipuiston verkosto ovat tärkeä osa helsinkiläisyyttä. Lastenkulttuurin näkyvyys keskustassa lisääntyy merkittävästi keskustakirjasto Oodin yhteydessä aloittavan leikkipuisto Lorun myötä.

Keskusta-alueen (Kampinmalmi-Lauttasaari-Töölö) johtava leikkipuisto-ohjaaja Tiina Mesiniemi toivottaa lapsiperheet tervetulleiksi Loruun joulukuun 5. päivästä alkaen.

- Leikkipuisto Loru on keskustassa asuvien sekä keskustassa asioivien lapsiperheiden kohtaamispaikka. Sen tehtävänä on auttaa uusia lapsiperheitä löytämään leikkipuistot omissa kaupunginosissaan ja niiden kautta kaupungin lapsiperheille tarjoamaa vapaa-ajan toimintamahdollisuuksien rikasta kirjoa, näin luomme jälleen toimivampaa Helsinkiä, sanoo Tiina Mesiniemi.

Leikkipuisto Loru kertoo myös kaupungissa vieraileville avoimesta, eri ikäryhmiä kohtaamisiin ja arkiaktiivisuuteen kannustavasta avoimesta Helsingistä. Koko kaupunki on oppimisen ympäristö, jossa kaikki sen toimijat rakentavat sivistystä sekä vaikuttavat lasten kansalaisoikeuksien toteutumiseen.

Leikkipuisto Lorussa sadut ja lorut innoittavat kaikenikäisiä ohjattuun leikkiin ja tarinoiden maailmaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna
puh. 09 310 41259, 050 568 0661
hanna.linna@hel.fi

johtava leikkipuisto-ohjaaja Tiina Mesiniemi
puh. 09 310 74094, 050 435 4417
tiina.mesiniemi@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme