Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Rusthollarin kunnostaminen alkaa

Jaa
Helsingin kaupunki kunnostaa ja uusii Puotilassa sijaitsevan leikkipuisto Rusthollarin pihan ja leikkipuistorakennuksen. Pihatyömaa on aidattu ja pihatyöt alkavat pääsiäisen jälkeen. Pihan ulkotöiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2023.
Työmaan sijainti. Helsingin kaupunki.
Työmaan sijainti. Helsingin kaupunki.

Kaikki leikkipuiston leikkitoiminnot, välineet ja pinnat uusitaan. Pienten lasten leikkialue siirretään leikkipuistorakennuksen edustalle. Se aidataan ja sinne tuodaan liukumäki, kiikku, jousikeinu ja keinut sekä hiekkalaatikko.

Leikki- ja kouluikäisille suunnatulle alueelle toteutetaan maakumpuja, trampoliineja, vesileikkialue, kiipeilyteline sekä hiekkaleikkialue.

Nykyiset leikkimökki ja toteemipaalu jäävät puistoon. Kahluuallas poistetaan ja korvataan vesileikkialueella.

Eri-ikäisille sopivat kuntoiluvälineet sijoitetaan puiston pääsisäänkäynnin yhteyteen. Leikkipuiston viereiseen metsään ja sisääntuloon toteutetaan puisia, leikkeihin sopivia eläinaiheisia veistoksia.

Pyöräpaikoitusta lisätään, leikkipuistolle johtavia reittejä linjataan uudelleen ja esteettömyyttä parannetaan. Puiston valaistusta täydennetään.

Leikkipuistoaluetta rajaava puusto ja pensaskasvillisuus säilytetään. Leikkialueen sisältä poistetaan huonokuntoisia puita turvallisuussyistä. Ne korvataan uusilla pensasistutuksilla ja puilla. Leikkipuiston reunamille istutetaan myös hedelmäpuita ja marjapensaita.

Rusthollarin leikkipuistorakennus uudistetaan

Rusthollariin vanha leikkipuistorakennus on purettu ja sen tilalle tehdään uusi rakennus. Rakentaminen käynnistyy, kun kohteen rakennuslupa on voimassa. Rakentamiseen varataan aikaa noin puoli vuotta.

Työmaan aikana leikkipuisto on kiinni

Leikkipuisto on kiinni töiden aikana. Puistossa ei järjestetä tuolloin toimintaa, kuten kesäruokailua. Työmaa on aidattu, eikä sinne saa mennä.

Työstä aiheutuu ajoittain ääntä, etenkin kun vesiallasta puretaan. Töitä tehdään pääosin arkisin klo 7–18 välisenä aikana.

Leikkipuistolle johtavia kävely- ja pyöräilyväyliä parannetaan etenkin Puotilantien puolella ja niitä rajataan väliaikaisesti työmaaksi. Tuolloin jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään korvaava reitti.

Työmaaliikenne kulkee leikkipuistoon Rusthollarintien puolelta ja tämä ajoyhteys on vain työmaan käytössä.

Puotilantie 4:n ja 6:n välisellä osuudella ei voi pysäköidä, kun alueella tehdään töitä suurilla koneilla. Rajoitukset ovat voimassa töiden aikana 11.4.−31.6.2023.

Puotilan Leikkimäen metsikkö jää virkistyskäyttöön töiden ajaksi ja Puotilantieltä säilyy kulku puiston kautta Rusthollarintielle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pihatyömaan toteutus
työmaapäällikkö Mika Huovinen
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
09 310 70778, mika.huovinen@hel.fi


Pihan rakennustyöt
projektipäällikkö Sari Niinivirta-Mamonoff
kaupunkiympäristö / yleiset alueet
09 310 28541, sari.niinivirta-mamonoff@hel.fi


Leikkipuistorakennuksen rakennuttaminen
projektipäällikkö San Nyqvist
kaupunkiympäristö / hankkeet
09 310 33269, sam.nyqvist@hel.fi


Leikkipuiston toiminta
johtava leikkipuisto-ohjaaja Sanna Virolainen
kasvatus ja koulutus / leikkipuistoyksikkö Myllypuro-Vartiokylä
09 310 62511, sanna.virolainen@hel.fi


 

Kuvat

Työmaan sijainti. Helsingin kaupunki.
Työmaan sijainti. Helsingin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Competition seeks an implementer for the island of Puotilanranta2.6.2023 14:20:23 EEST | Press release

The City of Helsinki is looking for a partner for the development and implementation of an island that is to be constructed in Puotilanranta. A new neighbourhood for approximately 2,700 residents is being planned in the area of the current Puotila marina, close to the services of Itäkeskus. One of the districts of the area will take the form of an island, the design and implementation of which will be chosen in this competition. The Urban Environment Committee will discuss the Puotilanranta island competition in its meeting on 6 June 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme