Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Sepän työmaa käynnistyy Tehtaanpuistossa

Jaa

Leikkipuisto Sepälle rakennetaan uusi yksikerroksinen rakennus, joka korvaa nykyisen leikkipuistorakennuksen. Rakentamista edeltävät valmistelevat työt ja nykyisen rakennuksen purkaminen pyritään aloittamaan ennen vuodenvaihdetta.

Uusi leikkipuistorakennus pihan puolelta ja päädyistä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko
Uusi leikkipuistorakennus pihan puolelta ja päädyistä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Nykyisen rakennuksen purkaminen (Sepänkatu 2) aloitetaan, kun tarpeelliset tekniset selvitykset on hyväksytty. Uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2023.

Työmaan aikana leikkipuisto Seppä järjestää aamupäivisin pikkulapsiperheiden toimintaa leikkipuiston ulkoalueella ja koululaisten iltapäivätoimintaa Tehtaankadun ala-asteen tiloissa.

Työmaalle pystytetään aluksi työmaa-aita, pihalla vaihdetaan pieni määrä maa-ainesta sekä poistetaan kasvillisuutta. Samalla valmistellaan tarvittavia kulkuväyliä sekä suojataan puita. Suurin osa leikkipihasta jää asiakkaiden käyttöön.

Työmaaliikenne on vilkkainta hankkeen alkuvaiheessa, kun työmaalla tehdään purkua sekä maaperän kunnostus- ja pohjarakennustöitä.

Tehtaanpuisto on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, mikä on pyritty huomioimaan rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Rakennuksen puujulkisivut ja vesikatto toteutetaan paikalla rakentaen, jotta rakennus olisi kaupunkikuvallisesti riittävän korkeatasoinen.

Leikkipuiston piha on tarkoitus uudistaa myöhemmin, arviolta vuoden 2024 aikana. Tuolloin muun muassa uudistetaan leikkivälineet, aita ja kalusteet. Myös pihan suunnittelussa on huomioitu arvokas ympäristö. Leikkipuiston pihan rakentamisen aloituksesta tiedotetaan erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / hankkeet
p. 09 310 36973, jari.miettinen@hel.fi

Kuvat

Uusi leikkipuistorakennus pihan puolelta ja päädyistä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko
Uusi leikkipuistorakennus pihan puolelta ja päädyistä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko
Lataa
Suunnitteluvaiheen havainnekuva uudesta pihasta. Kuva: WSP Finland Oy
Suunnitteluvaiheen havainnekuva uudesta pihasta. Kuva: WSP Finland Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 26.1.202326.1.2023 16:53:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 26.1.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.2.2023.

Herttoniemen liikuntapuisto korjataan uuteen loistoon26.1.2023 10:45:00 EET | Tiedote

1970-luvulla rakennettu Herttoniemen liikuntapuisto peruskorjataan ja samalla luodaan uusi ja moderni liikuntakeskittymä vanhan Herttoniemen alueelle. Puiston liikuntapaikat uudistetaan ja alueelle tuodaan uusia liikuntatoimintoja. Helsingin kaupungin suunnitelmien tavoitteena on parantaa ja monipuolistaa puiston ympärivuotista liikuntatoimintaa. Lisäksi alueella selvitetään, voitaisiinko liikuntapuiston yhteyteen sijoittaa frisbeegolfrata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme