Espoon kaupunki - Esbo stad

Leppävaaraan suunniteltua monitoimihallia esitetään urheilupuiston stadionin viereen

Jaa

Leppävaaran urheilupuistoon suunnitellulle urheilu- ja monitoimihallille on löydetty uusi sopivampi paikka stadionin vierestä. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee kokouksessaan 5. kesäkuuta alueen varaamista monitoimihallin rakentamista varten.

Nuorisoseura Logen i Gröndal UF on selvittänyt vuodesta 2012 saakka mahdollisuutta rakennuttaa uusi urheilu- ja monitoimihalli Leppävaaraan yhteistyössä kaupungin ja usean muun urheiluseuran kanssa. Hallia varten oli jo aiemmin varattuna alue, mutta suunnittelun edetessä todettiin, että urheilupuiston reunalle kaavailtu halli olisi sijainnut liian kaukana puiston muista toiminnoista sekä Leppävaaran asemasta. Uusi parempi sijainti hallille löytyi yleisurheilustadionin välittömästä läheisyydestä, mistä seura hakee nyt aluetta varattavaksi noin vuodeksi eteenpäin.

Tiloja urheilu- ja kulttuuritapahtumille

Monitoimihalli ja urheilupuiston stadion täydentäisivät toisiaan, kun halli tarjoaisi toimivat harjoittelutilat yleisurheilulle sekä sisäpeleille ja stadion vastaavasti puitteet kesätapahtumille. Stadionin kahdeksanratainen juoksurata ja 2 800 katettua istumapaikkaa sekä 1 500 hengen avokatsomo mahdollistavat myös kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämisen.

Urheilu- ja monitoimihalli palvelisi myös alueen kouluja ja oppilaitoksia. Lisäksi tiloissa voisi järjestää messuja, näyttelyitä ja konsertteja. Tällä hetkellä hallin suunnitellulla paikalla on tekonurmikenttä, jota voitaisiin hankkeen toteutuessa siirtää.

Urheilupuiston alue kehittyy

Urheilupuistoa ja sen ympäristöä on kehitetty viime vuosina voimakkaasti. Leppävaaran uimahallin remontti valmistui kesällä 2016, jolloin avattiin myös uusi maauimala. Vuonna 2015 valmistui urheilupuiston uusi keskusaukio pelikenttineen ja Angry Birds -skeittipuistoineen. Samaan aikaan avattiin seikkailupuisto Huippu. Urheilupuiston alueen kehittäminen jatkuu, ja monitoimihallin lisäksi sinne on tavoitteena rakentaa myös tekojääkenttä.

Vuonna 1985 valmistunut Leppävaaran urheilupuisto on Espoon suurin. Kesäisin siellä voi harrastaa muun muassa yleisurheilua, jalkapalloa, pesäpalloa, salibandyä ja tennistä. Talvisin urheilupuisto täyttyy luistelijoista ja jääkiekon harrastajista. Urheilupuiston ympäristössä kiertää yli viiden kilometrin mittainen valaistu kuntorata ja talvella laaja latuverkosto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maankäyttöinsinööri Katja Hakala, puh. 046 877 2956, katja.k.hakala@espoo.fi Projektinjohtaja Mika Rantala, puh. 046 877 2843, mika.j.rantala@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyörät tulivat Espooseen jäädäkseen - laaja järjestelmä käyttöön ensi keväänä18.10.2017 22:39Tiedote

Espoon kaupunki jatkaa oman kaupunkipyöräjärjestelmänsä hankinnan valmistelua. Tekninen lautakunta päätti asiasta 18.10.2017. Espooseen hankittava kaupunkipyöräjärjestelmä kattaa keväästä 2018 lähtien 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien soveltuvuutta Espooseen on toukokuusta lähtien kokeiltu Matinkylän ja Olarin alueilla 100 pyörän ja 10 pyöräaseman voimin. Tekninen lautakunta kehotti tutkimaan mahdollisuutta laajentaa kaupunkipyöräjärjestelmää mahdollisimman nopeasti myös Leppävaaran alueelle.

Tapiola Sinfoniettan Beatles-konsertti käynnistää Nenäpäivä-kampanjan 26.10.18.10.2017 14:45Tiedote

HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Espoon kulttuurikeskuksessa 26.10. käynnistää Nenäpäivä-kampanjan, joka toteutetaan tänä vuonna 26.10.–19.11. Konsertissa kuullaan Beatlesin parhaita biisejä upeina orkesterisovituksina. Kitaristi Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan kanssa lavalla nähdään joukko maamme valovoimaisimpia artisteja, mm. Ellinoora, Janna, Pepe Willberg ja Von Hertzen Brothers.

Tornitalon asukkaat muuttavat 21-kerroksisen asuintalonsa suureksi valoteokseksi Espoossa17.10.2017 19:40Tiedote

Asukkaat toteuttavat suurikokoisen valoteoksen 21-kerroksiseen kerrostaloonsa lauantaina 21.10. klo 18-20. Leppävaaran juna-aseman vieressä sijaitsevan tornitalon asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa, jolloin kaupunkimaisemaan muodostuu hetkellisesti näyttävä taideteos. Valoinstallaatiota kutsutaan katsomaan kaikki kaupunkilaiset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme