Espoon kaupunki - Esbo stad

Leppävaaran asematunneli parannetaan toimivaksi ja viihtyisäksi

Jaa

Pitkään odotettu Leppävaaran aseman perusparannustyö alkaa. Työn aikana pinnat siistitään, valaistusta parannetaan ja tunneliin lisätään taidetta sekä opasteita. Uudistus toteuttaa asukkailta aiemmin kerättyjä toiveita ja ideoita.

Leppävaarankäytävä on tärkeä ja vilkasliikenteinen juna-, bussi-, pyörä- ja jalankulkuliikenteen solmukohta. Perusparannuksessa pyöräily ja jalankulku erotellaan toisistaan entistä selkeämmin pyöräväylän kirkkaanpunaisen päällysteen avulla. Pyöräpysäköintipaikkojen sekä laiturien opastusta selkeytetään ja pyöräpysäköintipaikkoja lisätään. Esteettömyyttä parannetaan muun muassa ohjaavilla raidoilla ja opastuksella. Myös hissien valaistusta lisätään.

Sellon sisäänkäynnin edessä olevalle aukiolle tulee valotaideteos ja litteisiin pilareihin luodaan valolla kuvia. Kuvitus on asukkaiden ideoima ja pyrkii korostamaan leppävaaralaista identiteettiä. Kuvat on mahdollista vaihtaa uusiin aika ajoin. Pyöräväylän takaseinään maalataan värikkäät lepänlehtikuviot. Myös muita yksityiskohtia piristetään uusilla väreillä.

Työmaa aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä asemalla

Työmaan aikana joudutaan alueita rajaamaan pois käytöstä, jolloin tunnelissa liikkuminen käy ahtaammaksi. Turvallisuussyistä polkupyörää kehotetaan taluttamaan tunnelin läpi. Pyöräpaikkaa voi myös joutua etsimään totuttua kauempaa. Asemalla asioivia pyydetään tästä syystä varaamaan riittävästi aikaa liikkumiseen.

Työmaajärjestelyt muuttuvat työn etenemisen mukaan. Kulku on opastettu paikan päällä. Perusparannus valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

Yhteyshenkilöt

Suunnittelu: maisema-arkkitehti Kristina Rocha, puh. 043 824 9073, kristina.rocha@espoo.fi
Rakentaminen: vastaava mestari Liisa Rajala, puh. 050 548 2161, liisa.rajala@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme