Espoon kaupunki - Esbo stad

Leppävaaran hotellitarjonta ja kaupalliset palvelut vahvistuvat entisestään – suunnitteilla tornihotelli ja liikekeskus

Jaa

Espoon Perkkaalle, Leppävaaran kupeeseen, on suunnitteilla hotelli, uusi liike- ja liikuntakeskus, toimistoja sekä asuntoja. Hatsinanpuistoksi nimetyn alueen toiminnot tulevat täydentämään Leppävaaran keskustan nykyisiä kaupallisia palveluita ja tarjoamaan lähipalveluita Perkkaan ja Vermonniityn asukkaille. Kokonaisuudessa on rakennusoikeutta noin 100 000 kerrosneliömetriä.

Hatsinanpuisto, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Hatsinanpuisto, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.

Hatsinanpuisto sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Perkkaantien, rautatien, Kehä I:n ja Perkkaanpuronkujan rajaamalla alueella, josta on matkaa Leppävaaran asemalle vain 300 metriä. Raide-Jokeri parantaa valmistuttuaan yhteyksiä entisestään.

Hatsinanpuistoon rakennetaan koteja kolmellesadalle asukkaalle

”Hatsinanpuistosta tavoitellaan kaupunkikuvallisesti vahvaa arkkitehtonista kokonaisuutta kuitenkin siten, että rakennukset ovat ilmeeltään erilaisia toiminnoista riippuen.Keskustakortteliin ja korkeampien toimistorakennusten ja asuinrakennusten väliin rakennetaan matalampi liikekeskus, jonka ylimmät kerrokset on varattu liikuntatilaksi. Hotelli nousee Perkkaantien varteen maamerkiksi. Vermon asuinalueen lähelle puolestaan on suunniteltu koteja kolmellesadalle asukkaalle”, kertoo Leppävaaran aluearkkitehti Tiina Piironen.

Alueelle halutaan vetovoimaisia isoja tiloja vaativia myymälöitä ja erikoiskauppoja, joissa voi myydä liikunta- ja vapaa-ajan palveluita ja tuotteita.

Monikonpuron puro- ja puistoalueesta tehdään Perkkaan identiteettiä vahvistava kaupunkilaisille avoin kokonaisuus. Monikonpuron varrelle toteutetaan Hatsinanpuiston vehreä kaupunkimainen sydän kahvila- ja ravintolapalveluineen, josta pääsee kevyen liikenteen reittiä pitkin aina Laajalahden rantaan saakka.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Hatsinanpuiston asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville kokouksessaan 25. huhtikuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Rantala, projektinjohtaja, Espoon kaupunki puh. 046 877 2843
Tiina Piironen, aluearkkitehti, Espoon kaupunki puh. 043 824 6897

Kuvat

Hatsinanpuisto, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Hatsinanpuisto, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Lataa
Hatsinanpuisto. Näkymä kohti liikekeskusta, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Hatsinanpuisto. Näkymä kohti liikekeskusta, havainnekuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Lataa
Hatsinanpuisto, Ilmakuva lounaasta, havainnekuva Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Hatsinanpuisto, Ilmakuva lounaasta, havainnekuva Artto Palo Rossi Tikka Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21

www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme