Espoon kaupunki - Esbo stad

Leppävaarasta tulee entistä eheämpi ja houkuttelevampi kaupunkikeskus 

Jaa

Leppävaaran keskus ja asemanseutu uudistuvat. Uuden asemakaavaehdotuksen tavoitteena on tuoda alueelle lisää palveluita, sujuvia liikkumisratkaisuja ja vehreyttä.

Leppävaaran keskusta, näkymä koilliseen. Arkkitehtitoimisto SARC Oy.
Leppävaaran keskusta, näkymä koilliseen. Arkkitehtitoimisto SARC Oy.

Leppävaaran keskus ja asemanseutu uudistuvatUuden asemakaavaehdotuksen tavoitteena on tuoda alueelle lisää palveluita, sujuvia liikkumisratkaisuja ja vehreyttä.  

Junarata ja Turuntie jakavat Leppävaaran keskuksen kahteen osaan. Suunnitelma yhdistää Etelä- ja Pohjois-Leppävaaran nykyistä paremmin, mikä palvelee asukkaita, yrityksiä ja alueella asioivia”, kertoo projektinjohtaja Mika Rantala. 
 
Tulevaisuudessa radan ja Turuntien yli Sellon kauppakeskukseen johtaa sääsuojattu silta jalankulkijoille

Silta toimii myös matkakeskuksena, joka tarjoaa palveluita joukkoliikenteen matkustajille. Liityntäpysäköinti ja Leppävaaran keskuksen palvelut ovat jatkossa helpommin saavutettavissa myös autolla.  

 
Lisää vehreyttä sekä turvallisia ja sujuvia kulkuyhteyksiä  

Radan pohjoispuolelle tulee viihtyisää ja turvallista ympäristöä jalankulkijoille, kun saatto- ja huoltoliikenne siirretään maan alle pysäköintilaitoksiin. Katutasolle saadaan näin oleskelutilaa, kahviloita ja muita palveluita. Läkkisepänaukiolle, väliaikaisen pysäköintialueen paikalle rakennetaan kaupunkipuisto. 

Uudet jalankulku- ja pyöräily-yhteydet helpottavat myös liikkumista niin, että  
Etelä-Leppävaarasta pääsee entistä sujuvammin esimerkiksi urheilupuistoon ja Viaporintorille. 

Aktiivinen ja viihtyisä jalankulkuympäristö tuo lisää elämää Leppävaaraan”, kertoo aluearkkitehti Tiina Piironen. “Myös yritykset hyötyvät siitä, että ihmiset liikkuvat Leppävaaran keskustan liikekeskusten välillä nykyistä enemmän.” 
 
Kaupunkirata, Raide-Jokeri ja joukkoliikenneterminaali  
 
Leppävaaran palvelut ovat tulevaisuudessa saavutettavissa esteettömästi. Liityntäpysäköinti toteutetaan pysäköintilaitoksiin, joista on kulkureitti palveluihin, kuten terveyskeskukseen ja kirjastoon  

Leppävaara on nykyisin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kolmanneksi vilkkain solmukohta, jonka merkitys kasvaa edelleen. Vuonna 2024 Raide-Jokeri kulkee Leppävaaran keskuksen kautta ja vuosikymmenen lopulla kaupunkirata parantaa junayhteyksiä entisestään. 
 
Kaavaehdotus on nähtävillä 7.12.2020-25.1.2021Asukastilaisuus järjestetään Teams-alustalla keskiviikkona 13.1.2021 kello 17.  

Asemakaavan muutosehdotuksen ollessa nähtävillä asukkaat ja yritykset voivat antaa suunnitelmista muistutuksen ja kertoa, miltä osin kannattavat ehdotusta ja mihin toivoisivat muutoksiaTämän jälkeen kaavaehdotus menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi. Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Mika Rantala, p. 046 877 2843 
Aluearkkitehti Tiina Piironen p. 043 824 6897 

Kuvat

Leppävaaran keskusta, näkymä koilliseen. Arkkitehtitoimisto SARC Oy.
Leppävaaran keskusta, näkymä koilliseen. Arkkitehtitoimisto SARC Oy.
Lataa
Leppävaaran keskusta. Asemalaiturinäkymä,laituritasolta Asemasillalle. Arkkitehtitoimisto Helin ja Co Oy.
Leppävaaran keskusta. Asemalaiturinäkymä,laituritasolta Asemasillalle. Arkkitehtitoimisto Helin ja Co Oy.
Lataa
Ilmakuva koillisesta. Arkkitehtitoimisto Helin ja Co Oy.
Ilmakuva koillisesta. Arkkitehtitoimisto Helin ja Co Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme