Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Life Science Live 15.-16.5.2019 - Tekoälyn ja hyvinvoinnin yhdistäminen kokoaa alan kansainväliset huippuosaajat Suomeen

Jaa

MEDIATIEDOTE 27.2.2019. Life Science Live 15.-16.5.2019 kokoaa lääketieteen ja terveydenhoidon tutkimusyhteisöt ja yritysmaailman Turun Messukeskukseen. Kansainvälisen ammattilaistapahtuman keynote-puhujia ovat mm. Perkin Elmerin Vice President Karen Madden, IBM:n globaalin Life Science Industryn johtaja Andrew Fried ja European Institute for Innovation through Health Data -organisaatiota johtava Dipak Kalra.

Life Science Live 15.-16.5.2019 on kansainvälinen ammattitapahtuma, joka yhdistää lääketieteen ja terveydenhoidon alan tiedeyhteisöt ja liike-elämän ammattilaiset. Paikalle odotetaan myös kansainvälisiä sijoittajia. Turun Messukeskukseen sijoittuvan tapahtuman keskeisimmäksi teemaksi nousee tekoäly ja sen sovellukset niin terveydenhuollossa, lääkekehityksessä kuin biotekniikassakin. Ammattilaisten katse on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen ja kehitystoimenpiteisiin.

Kaksipäiväinen Life Science Live jakautuu tieteelliseen kokonaisuuteen (Science Track), HealthBIO-seminaariin, i~HD-konferenssiin sekä näyttelyosuuteen, jossa esitellään alan uusimpia innovaatiota. Life Science Liven puhujavieraat ovat kaikki alan arvostettuja osaajia. Tapahtuman avajaisissa kuullaan IBM:n globaalin Life Science Industryn johtaja Andrew Friedin puheenvuoro.

HealthBIO entistä kansainvälisempänä

Perinteinen ja vuosittain järjestettävä Turku Science Park Oy:n HealthBIO -seminaari on tänä vuonna osa Life Science Liven ohjelmakokonaisuutta. Tapahtumassa onkin paikalla alan huippunimiä. Ph.D, Vice President Karen Madden PerkinElmeriltä kertoo yksilöllisen lääkediagnostiikan innovaatioista ja Hadean Venturesin partner Walter Stockinger pääomasijoittajien muuttuvasta roolista. Kasvuyrityksen tarinan kertoo toimitusjohtaja Tommi Lehtonen Blueprint Genetics Oy:stä. HealthBIOn toisena päivänä järjestetään yritysten välinen matchmaking-tapahtuma sekä Business Finlandin isännöimä pitchauskilpailu.  

i~HD keskittyy terveysdataan

The European Institute for Innovation through Health Data (i~HD) tuo Turkuun kansainvälisen i~HD-konferenssin. Tilaisuuden pääteemana onterveysdatan maksimaalinen hyödyntäminen. Konferenssissa aiheina ovat globaalisti kiinnostavat GDPR ja yksityisyyden suoja. Konferenssin odotetuimpiin puhujiin lukeutuu European Institute for Innovation through Health Data -organisaation johtaja Dipak Kalra.

Terveysteknologian uusimmat ratkaisut

Turun yliopiston ja Åbo Akademin organisoimassa tieteellisessä luento-ohjelmassa on esillä terveyteen ja lääketieteelliseen tutkimukseen liittyviä uusimpia tietoteknisiä ratkaisuja. Luennoitsijoiksi saapuu mm. signaalinkäsittelyn professori Moncef Grabbouj Tampereen yliopistosta sekä useita esiintyjävieraita Iso-Britanniasta. Professori Martin Cowien, Imperial College London, erikoisalana on terveysteknologia erityisesti sydänpotilaiden hoidossa. Professori Jason Swedlow, University of Dundee, on ollut mukana perustamassa Open Microscopy Environment -hanketta. 

Life Science Live -tapahtuman tuottamisesta vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä.

-Turku on täydellinen paikka tähän huippuluokan tapahtumaan, sillä Turku on yksi Suomen tärkeimmistä Life Science -keskuksista, jossa toimii yli 100 alan yritystä ja kaksi terveys- ja bioteknologiaan suuntautuvaa yliopistoa, sanoo Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

Life Science Liven jälkimmäisen tapahtumapäivän 16.5. iltapäivä on avoin ja ilmainen myös suurelle yleisölle kello 14-18. Avoinna on näyttelyalue, jossa voi tutustua mukana oleviin yrityksiin. 

Terveys ja hyvinvointi on maailman suurin toimiala, joka on jo pitkään kasvanut yli viisi prosenttia vuodessa. Suomelle terveysteknologiasta on muodostunut yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista. Terveysteknologia ry:n mukaan alan vienti oli vuonna 2017 yli 2,2 miljardia euroa kauppataseen noustessa samaan aikaan 1,1 miljardia ylijäämäiseksi.

Tiedot tapahtumasta, lipuista ja majoituksesta:
www.lifesciencelive.com

#lifesciencelive

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Turku Science Park Oy, johtaja Tero Piispanen
kansainvälistymispalvelut ja HealthTurku,
uh. +358 400 781 683
tero.piispanen@turkubusiness.com

Turun yliopisto, tieteellinen johtaja
Jyrki Heino, BioCity Turku
puh. +358 523 8351, jyheino@utu.fi

European Institute for Innovation through Health Data
johtaja Dipak Kalra, dipak.kalra@i-hd.eu

Turun Messukeskus Oy
projektijohtaja Krista Ahonen
puh. +358 50 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Lataa
Dipak Kalra
Dipak Kalra
Lataa
Andrew Fried
Andrew Fried
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu Piha & Puutarha -messujen ja Mökki & Meri -messujen infoon 29.3.22.3.2019 13:05:24 EETKutsu

Suosittu Piha & Puutarha -messut yhdessä Mökki & Meri -messujen kanssa avautuu 29.-31.3. Tällä kertaa yleisö pääsee tutustumaan mm. suosiotaan kasvattaviin ilmakasveihin, vanhojen puutarhojen omenoihin, terassi-istuttamisen trendeihin ja kattopuutarhaan. Messuilla mitellään taitoja kukkien sidonnasta ja mm. tehdään hankintoja tulevaa kevättä ja kesää varten. Messujen koristelussa ja rakentamisessa on apuna noin 70 oppilaitoksen edustajaa.

Varsinais-Suomen suuret rakennusmessut 8.-10.2. – Messutalo ja uutuudet houkuttelevat remontoijia ja rakentajia messuille Turkuun8.2.2019 10:31:44 EETTiedote

Rakenna & Sisusta -messut tuovat Turun Messukeskuksen 8.-10.2. täyteen rakentamisen ja remontoinnin tuotteita ja palveluita. Viikonlopun aikana Turun Messukeskuksessa järjestetään mm. rakentaja- ja remonttikouluja (Prkk ry) sekä ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Rakennuspäivä. 2019 tulee olemaan alueella vireän rakentamisen aikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme