Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liftis vintertidtabeller har publicerats – 40 % flera turer jämfört med sommartidtabellerna

Dela

Vasas och Korsholms gemensamma kollektivtrafik Lifti inledde trafiken i början av juli enligt en mera begränsad sommartidtabell. Liftis vintertidtabell träder i kraft 8.8.2022, och då ökar antalet turer med hela 40 % jämfört med under sommaren.

Foto: Mikael Matikainen
Foto: Mikael Matikainen

– Vintertidtabellen medför ordentligt med turer till. Nya linjer som börjar trafikera är linjerna 10 och 11, och de är avsedda i synnerhet för skolelever. Linje 10 betjänar skolorna i Gerby, Storviken och på Borgaregatan och linje 11 skolorna i Västerskogen, Storviken, Vikinga, Metviken och centrum, berättar kollektivtrafikplanerare Heli Killinen.

Vintertidtabellerna och eventuella undantag kan ses på kollektivtrafikens webbplats. Servicebussarna trafikerar också i fortsättningen på normalt sätt.

– Det lönar sig att bekanta sig med de nya linjerna och tidtabellerna redan nu, så vet man vilka turer som passar en när vintertidtabellerna träder i kraft. Hållplatstiderna är uppskattade tider, så du kommer väl till hållplatsen i tillräckligt god tid, påminner Killinen.

Tryckta tidtabeller kommer att finnas på serviceställena och i bussarna från början av augusti. I bussarna kan man på samma sätt som tidigare betala med Waltti-resekortet, Waltti-mobilbiljett, kontaktlös betalning eller med kontanter.

För trafikeringen av Liftis linjer 1–11 och 60 svarar Vekka Group, vars kundbetjäning nås per telefon på numret 03 622 650 eller per e-post asiakaspalvelu.vaasa@vekkagroup.fi.

Liftis serviceställen hittar du  på följande adresser:

  • Biljettbyrå Visit Vaasa, Köpcentret Rewell, 2 vån.
  • Medborgarinfon, Biblioteksgatan 13
  • Samservice Lillkyro, Lillkyrovägen 11
  • R-kioskerna (endast laddning av Waltti-korten)

Läs mer:

 

Kontakter

Kollektivtrafikplanerare Heli Killinen, +358404813689, heli.killinen@vaasa.fi

Bilder

Foto: Mikael Matikainen
Foto: Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum