SDP EDUSKUNTA

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-edustajat: Itäradalle iso harppaus eteenpäin

Jaa

Hallitus on tänään tiedottanut talouspoliittisen ministerivaliokunnan puoltavan uuden itäisen raideliikenneinvestoinnin edistämistä Lentorata–Porvoo–Kouvola -raidelinjauksen pohjalta. Ministerivaliokunnan puolto saa liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-jäseniltä kiitosta.

- Itärata-hankkeen eteneminen on tärkeää koko itäiselle Suomelle, sillä se on merkki siitä, että Itä-Suomen elinvoimasta huolehditaan tasaveroisesti muun Suomen kanssa. Liikenne- ja viestintäministeriön kanta raidelinjauksesta on jo pitkään ollut selvillä, joten on hyvä, että linjaukselle saatiin viimein myös talouspoliittisen ministerivaliokunnan siunaus, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) painottaa.

- On erinomaista, että Itärata-hanke voi viimein edistyä, kun raidelinjaus on hyväksytty myös ministerivaliokunnassa. Tätä päätöstä on odotettu itäisessä Suomessa siitä lähtien, kun Turun tunnin juna ja Suomi-rata -hankkeet saivat ministerivaliokunnan puollon, kansanedustaja Paula Werning (sd.) toteaa.

- Erityisen tärkeää on iso kuva siitä, että tulevaisuudessa on näköpiirissä nopea raideyhteys pääkaupunkiseudulta Porvooseen ja sieltä eteenpäin. Tällä hetkellähän esimerkiksi Porvooseen ei pääse lainkaan junalla, kansanedustaja Johan Kvarnström (sd.) huomauttaa.

- Vaikka suurten raidehankkeiden eteneminen on tärkeää, lähivuosina raideliikenteen tärkein kehittämiskohde on olemassa olevan raidekapasiteetin parantaminen ja pullonkaulojen poisto. Olemassa olevien ratojen parantaminen on avainasemassa raideliikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden varmistamiseksi, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.) päättää.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen: Lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava25.2.2021 17:32:33 EETTiedote

- Kesä tuo tullessaan toivoa. Vaikka tätä päivää varjostavat uutiset tulevista poikkeusoloista, suuntaa hallitus lisätalousarviossaan katsetta tulevaan. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten kesäyrittäjyys- ja työelämätaitojen tukemiseen ehdotetaan yli 2,5 miljoonaa euroa, iloitsee SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen. Nuoria tuetaan myös koulutuksen puolella. Ammatillisen koulutuksen puolella rahoitetaan tukitoimia, joilla ehkäistään opintojen keskeyttämistä, lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja tasoitetaan opiskelijoiden osaamiseroja. Lisäksi kunnille osoitetaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien valtionavustusten kautta 17,5 miljoonan euron lisäystä lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen. - Koronapandemia on koetellut nuoria kohtuuttomasti. Pitkittyneet rajoitustoimet ovat herättäneet valtavasti oikeutettua huolta nuorten jaksamisesta ja tulevaisuudesta. On tärkeää, että pandemian vielä jatkuessa lapsille ja nuorille osoitetaan ri

SDP:n Viitanen: EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen verovapauden poisto tärkeä uudistus25.2.2021 14:00:29 EETTiedote

Hallitus antoi tänään etämyynnin arvonlisäverotusta koskevan esityksen, jolla muun muassa poistetaan verovapaus EU:n ulkopuolelta Suomeen tuoduilta alle 22 euron pikkulähetyksiltä 1.7.2021 alkaen. - Tämä on tärkeä uudistus, jolla turvataan veropohjaa digitaalisessa alustataloudessa ja parannetaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Esimerkiksi kiinalaiset ja amerikkalaiset verkkokaupat ovat saaneet verovapaudesta kohtuutonta etua. Kotimaiset yritykset ovat kärsineet, kun EU:n ulkopuoliset pikkulähetykset ovat kasvaneet jo 16,5 miljoonaan kappaleeseen vuodessa, sanoo eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Viitanen (sd.). Valtiovarainministeriön arvion mukaan EU:n ulkopuolisten etämyyntien verovapauden poisto lisää suoraan verotuloja ja vähentää harmaata taloutta, sillä myös arvokkaampia lähetyksiä on tuotu Suomeen ilmoittamalla myyntihinta alakanttiin. Yhteensä verotuottojen arvioidaan kasvavan vuositasolla 60 miljoonaa euroa. - Juuri verovält

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme